lørdag den 12. maj 2012

Poker er et interessant spil

Poker er et fascinerende spil.

Spil-mekanisk har det en god balance mellem chance og evner. Men hvor poker bliver rigtig interessant er i dets sociale element; poker er nemlig i lige så høj grad et spil om psykologi og om evnen til at læse sine modstandere. Poker handler om strategi, følelser og forholdet mellem profit og tab - hvor meget er man villig til at byde i forhold til éns vinderchancer.

Jeg kan huske, da jeg i midten af folkeskolen blev introduceret til Texas hold 'em poker (som kan spilles online på www.casinoeronline.dk). Det lignede ikke noget kort-spil, jeg havde prøvet før. Selvom jeg i begyndelsen var lidt i tvivl om de forskellige kombinationer, man kunne lave (jeg kom eksempelvis til at folde på en Royal Straight Flush, fordi jeg ikke vidste, jeg havde den!), var det stadig sjovt at variere sit spil ved nogle gange at lade som om, at man har noget bedre/dårligere, end man reelt har. Selvom jeg aldrig var særlig god, havde jeg alligevel følelsen af, at folk havde svært ved at læse mig.

For nyligt så jeg et rigtig interessant foredrag på GDC Vault, hvor Frank Lantz fra NYU Game Center taler om æstetikken og kerneværdierne i henholdsvis det kinesiske spil Go og poker. Lantz fortæller om sit forhold til begge spil, og det er tydeligt, at han har har en dybere forståelse for spillenes mekanikker. Han beskriver dem som "thought made visible to itself". Lantz har i øvrigt udviklet et puzzle-spil kaldet Drop7, der fint illustrerer hans kendskab til spil-design. Jeg er normalt ikke til den slags Tetris-lignende spil, men Drop7 er virkelig fængende! I øvrigt - man kan spille online poker her: www.slotsspil.dk.

Over de seneste par år er det gået mere og mere op for mig, hvor meget man kan lære en person at kende gennem (især) brætspil. Da jeg gik på Vallekilde Game Academy sidste år, oplevede jeg, at et spil som Space Alert og STAKiT i høj grad er en afspejling af, hvem man er som person. Fordi alting skal gå så lynende stærkt i Space Alert, kan man ikke undgå at blive stresset. Dette medfører, at man smider alle filtrer fra sig og viser en sine mere rå personlighed frem - sit sande jeg, om man vil. Den kære gamle Platon gjorde samme opdagelse i sin tid, hvilket han illustrerer med følgende citat: "You can discover more about a person in an hour of play than in a year of conversation". Det giver jeg ham ret i. Klik her for at spille poker på nettet.

Disclaimer: Jeg er blevet betalt for at inkluderer de tre poker-links i dette indlæg.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)