onsdag den 7. juli 2010

Gode links om spiludvikling

I sidste uge afholdt jeg sammen med en ven en spiludviklingsworkshop på Århus Hovedbibliotek, hvor unge folkeskoleelever brugte tre dage af deres sommerferie på at lære at udvikle computerspil via programmet Scratch. Jeg tænkte, at det kunne være en god idé at give børnene en kort liste med gode links, hvis de skulle få lyst til at arbejde videre med at lave spil.

Her den anden dag slog det mig, at andre måske kunne få gavn af denne liste, så derfor poster jeg den nu her på bloggen. Den er på ingen måde fyldestgørende, men giver et pænt overblik og er en god start, hvis man er helt ny inden for emnet. Se i øvrigt også min liste over bøger om spiludvikling.

UNGE SPILUDVIKLERE - http://ungespiludviklere.dk
Foreningen Unge Spiludviklere består af en gruppe unge mennesker med det formål at udbrede viden om og interesse for spiludvikling i Danmark. Vi afholder jævnligt workshops på skoler og lignende, hvor vi lærer folk at lave computerspil.

SPILUDVIKLING.DK - http://spiludvikling.dk
Det største samlingssted for alt, hvad der handler om spil i Danmark. Et super godt sted for alle, som interesserer sig for spiludvikling. På det store forum kan du lære om de mange spiluddannelser og jobs, som findes i Danmark. Det er også her, at mange firmaer holder udkig efter nyt talent. Tjek især: http://spiludvikling.dk/viewtopic.php?f=2&t=8

GAME DEVELOPMENT CAMP - http://game.unf.dk
Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) er en bred organisation, der gennem forskellige arrangementer har det mål at gøre unge mennesker mere interesseret i naturvidenskab. De afholder bl.a. årligt Game Development Camp, hvor ca. 70 gymnasieelver bruger en uge af deres sommerferie på at udvikle computerspil helt fra bunden af.

DADIU - http://dadiu.dk
Det Danske Akademi for Digital Interaktiv Underholdning (DADIU) er en sammenslutning af universitetsuddannelser, som uddanner folk i at lave computerspil. Det er den største spil-relaterede uddannelse i Danmark.

SCRATCH (engelsk) - http://scratch.mit.edu
Scratch er et rigtig godt program til at udvikle spil i. Meget pædagogisk får man tingene sat op i kasser, så alle kan være med, uanset hvad tidligere erfaring man har med programmering, grafik og lyd.

GAME MAKER (engelsk) - http://www.yoyogames.com/gamemaker
Game Maker er et andet godt program at starte med, hvis man har lyst til at arbejde med spiludvikling. Det hele er ganske nemt bygget op, men man kan alligevel lave nogle ret så avancerede spil. Der findes masser af guides på nettet om, hvordan man kommer i gang.

UNITY (engelsk) - http://unity3d.com
Unity er en dansk game-engine, som man kan downloade helt gratis. Den er rigtig god at arbejde med og giver et indblik i, hvordan det er at udvikle spil, ligesom de store spilstudier gør.

NORDIC GAME JAM (engelsk) - http://nordicgamejam.org
Rundt om i landet bliver der jævnligt afholdt såkaldte game jams. Her udvikler man spil fra bunden af på typisk 48 timer. Nordic Game Jam er uden tvivl den største af slagsen her i Norden.

INDIE 9000 - http://huset.dk/?id=141
Indie9000 er et mindre game jam, som bliver afholdt to gange om året i Aalborg. Du kan læse mere herom på Unge Spiludvikleres hjemmeside: http://ungespiludviklere.dk/1006/mit-f%C3%B8rste-gamejam/.

GAMASUTRA (engelsk) - http://www.gamasutra.com
Dette er simpelthen STEDET for alt, hvad der har med spilbranchen at gøre. Der kommer jævnligt interviews, guides og meget andet, som kan være rigtig nyttigt at læse.

GAME CAREER GUIDE (engelsk) - http://www.gamecareerguide.com
Gamasutra har også en søsterside specifik henvendt mod spiluddannelser. Her er også rigtig meget godt læsestof.

1 kommentar(er):

Tøjza sagde ...

Tak for den meget nyttige liste! :)

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)