tirsdag den 13. november 2012

Super Hexagon

Det skal ingen hemmelighed være, at det har stået lidt kedeligt til her med bloggen. Det skyldes dels manglende motivation, tid og lyst, og dels at jeg har rimelig travlt på min Medialogi-uddannelse.

Jeg har i nogen tid gået og tænkt over, at det kunne være sjovt at begynde at skrive lidt mere dybdegående om videospil igen. Jeg spiller nemlig stadig masser af spil; faktisk har der været utrolig mange perler i 2012. Jeg er kommet på den idé, at jeg vil bruge Jesse Schells fremragende bog The Art of Game Design: A Book of Lenses som springpunkt. Bogen indeholder nemlig 100 såkaldte lens cards, som hver især sætter fokus på forskellige emner inden for spildesign.

Jeg har besluttet mig for at trække tre tilfældige kort og bruge dem som udgangspunkt for en slags analyse for et givent spil, jeg er i gang med. Selvom kortene mest er henvendt mod skaberen af spillet, og knap så meget selve spilleren, tror jeg, at det er en god måde at sætte nogle tanker i gang. Hvordan det kommer til at gå, må tiden vise, men det er mit håb, at jeg bliver mere aktiv med mine skriverier herinde, og at jeg begynder at analysere spillene lidt dybere, end jeg ellers har gjort tidligere. Jeg har det med enten at skrive anmeldelser eller forklaringer af spil, men det er sjældent, at jeg er nået dybere end dét. Derfor vil jeg med disse blog-tekster ikke fokusere så meget på at beskrive (baggrunds)historien for et spil, men mere nogle af de underliggende mekaniker, og hvilken oplevelse jeg som spiller har.

Jeg har valgt at lægge ud med iOS-spillet Super Hexagon, som er udviklet af Terry Cavanagh, der nok mest er kendt for platformen VVVVVV. Jeg har spillet Super Hexagon på iPad, hvilket passer godt til den måde, spillet fungere bedst på: i små, korte doser.

mandag den 22. oktober 2012

Yada yada yada

Long time, no see. Sorry.

Har haft travlt med en masse forskellige ting. Her følger nogle highlights i punkt-form:

Vi har på Medialogi været godt i gang med at lære C++. Jeg har i dag afleveret et lille program, som jeg har skrevet, der ved hjælp af OpenCV kan finde kanter i et billede. Det er ikke videre optimeret, men resultatet er efter min mening ganske fint. Jeg bruger et såkaldt Sobel-kernel til at finde diagonale, vertikale og horisontale kanter i billedet:




søndag den 9. september 2012

Jeg er her stadig

Jeg har ikke haft så meget tid/lyst til at blogge herinde. Dette er dog ikke første gang, men jeg ved er erfaring, at jeg får lysten tilbage igen på et eller andet tidspunkt.

I sidste uge begyndte jeg på 3. semester af Medialogi, hvor vi skal have om Image Processing. Lige nu har lærer vi om perception, hvordan øjet virker, samt programmering i C++. Vi har endnu ikke besluttet os for et projekt, andet end at vi skal lave et interaktivt system, som børn på Hjørring Bibliotek kan lege med.

Vi har en udvikler-blog for projektet her: Medialogy Aalborg P3 dev blog – Fall 2012

Derudover har jeg brugt meget tid i sommerferien på at læse bøger (heraf bl.a. Murakami, som jeg er blevet rigtig glad for), spille spil (jeg er eksempelvis kommet igennem stort set hele Metal Gear Solid-serien, som jeg er blevet stor fan af), samt programmering ved hjælp af 3D Buzz-videoer (C++, C# og Unity).

søndag den 29. juli 2012

Evoluent - en computermus uden håndledssmerter

Jeg har i en årrække haft problemer med mit højre håndled på grund af brugen af computermus. Det er svagere end mit venstre håndled, og det smerter, hvis jeg bruger en mus i længere tid ad gangen. Jeg har også svært ved fx at lave armbøjning, fordi det gør ondt i mit ene håndled.

Fårup Sommerland og level design

En level designer fortalte mig engang, at et godt sted at søge inspiration, når man designer baner i computerspil, er i forlystelsesparker. Det samme argumenterede Jesse Schell for i hans fremragende bog The Art of Game Design, hvor han drog mange paralleler til Disneyland.

mandag den 16. juli 2012

I Wanna Be the Guy: Gaiden - et urimelig svært spil

Du har sikkert hørt om det famøse I Wanna Be the Guy, som er et utroligt svært 2D platform-spil, der låner fra mange klassiske "hardcore" retro-spil. Ikke mindst er spillet ikke er bange for at smide det ene instant kill-objekt efter det andet i hovedet på dig. Guy er designet til at være så frustrerende og svært som overhovedet muligt. Tænk Super Meat Boy, men med mere "aaarrggg!!!" (indsæt selv passende bandeord).

lørdag den 7. juli 2012

Playing To Win - om kompetitive spil

Jeg er normalt ikke særlig interesseret i fodbold, men her under EM har jeg da fulgt med i en del kampe. Især i slutspillet begyndte jeg at lægge mærke til, hvordan spillerne arbejdede sammen, og hvordan de med strategiske overvejelser kunne overrumple deres modstandere. Dette fik mig til at tænke tilbage til den tid, hvor jeg spillede klankampe i Battlefield 2. Ligesom det er tilfældet med fodbold, handler det her om koordination og samarbejde.

søndag den 10. juni 2012

SpyParty

SpyParty er et kommende indie-spil, som handler om psykologisk bedrageri, perception og evnen til at blende ind i mængden. For en uges tid siden blev jeg inviteret ind i den lukkede beta. Jeg har nu over 10 timers spilletid i bagagen, men jeg lærer konstant nye ting.

fredag den 18. maj 2012

Monster Mixer - mit P2 projekt på Medialogi

I sidste uge blev vi omsider færdige med vores Kinect-spil, Monster Mixer, som har til formål at forhindre børn i at udvikle ordblindhed. I øjeblikket arbejder vi travlt med vores rapport (~100 sider), som skal afleveres på torsdag. Jeg kunne dog ikke dy mig for at lave en lille video, som illustrerer vores spil. Det var ret fedt at have kitler på :P

fredag den 27. april 2012

At revolutionere måden designere arbejder

Denne talk af Bret Victor - tidligere designer hos Apple - om hvordan man sætter sig et princip og mål her i livet - og efterlever det - er mægtig spændende. Det er inspirerende at høre hans princip om at gøre forbindelsen mellem skaber og kunstværk mere direkte. Videoen er uden tvivl hele den lange time værd at se.

mandag den 23. april 2012

Read it Later hedder nu Pocket

Jeg skrev om Read it Later tilbage i 2008, hvor det blot var et simpelt Firefox-plugin. Siden da er konceptet vokset gevaldigt.

lørdag den 21. april 2012

Endnu en lille opdatering

I min Medialogi-gruppe er vi godt i gang med at udvikle på vores Unity-baseret Kinect-spil. Det er et spil, som har til formål at hjælpe børn i alderen 6-9 år med at blive bedre til at læse og skrive. Spillet, som lige nu hedder Monster Safari arbejder med at forbedre éns fonologiske opmærksomhed (evnen at kunne lytte og forstå ord og lyde) i håb om at undgå og modarbejde potentiel dysleksi (ordblindhed).

onsdag den 28. marts 2012

Drawception er god spas

I øjeblikket hitter tegn-og-gæt-spillet Draw Something (der netop er blevet opkøbt af Zynga for 210 millioner dollars) og Scrabble-klonen Wordfeud helt enormt. Nu er der kommet en ny spiller på banen: Drawception.

torsdag den 15. marts 2012

Journey - pilgrimsrejse for to

Efter meget lang ventetid er thatgamecompanys PSN-spil Journey omsider udkommet. Og det er ikke mindre end fantastisk.

mandag den 20. februar 2012

Medialogi, 2. semester

Her for nogle uger siden begyndte jeg på andet semester på Medialogi.

tirsdag den 14. februar 2012

Ghost Trick: Phantom Detective

Ghost Trick: Phantom Detective er et japansk adventure-/krimi-spil udviklet af Shu Takumi - skaberen bag den populære advokatserie Ace Attorney. Jeg gennemførte spillet her i weekenden, og nøj, hvor var det godt!

mandag den 6. februar 2012

Et lille engelsk mirakel

Over de sidste par måneder er der sket noget inden i mig. Som følge af at have været i en universitetsgruppe med nogle folk, som ikke kan tale dansk, er jeg nemlig blevet tvunget til at formulere mig mundtligt på engelsk.

torsdag den 19. januar 2012

It's jam time!


søndag den 15. januar 2012

Guess who turns six!

Jep, så er tiden kommet igen: Min blog har fødselsdag, og denne gang gælder det hele seks år. Meget er sket i årenes løb. Jeg husker stadig, da jeg var helt grøn til det med at blogge og nysgerrigt begyndte at skrive om dette og hint.

I dag må jeg indrømme, at jeg ikke får blogget så meget, som jeg egentlig gerne ville, men I kender jo snart rutinen - nogle gange går det opad, og nogle gange går det nedad. Sådan er det bare.

Uanset hvad vil jeg bare sige tak for alle jer, der har fulgt mig gennem årene. Jeg er rigtig glad for alle de kommentarer, I skriver til mig. Det skal I have stor tak for! :)


mandag den 9. januar 2012

Stephen Fry om livet, universet og alt det der

Siden jeg stødte på hans stemme i spillet LittleBigPlanet, har jeg været vildt fascineret af forfatteren/skuespilleren Stephen Fry. Jeg har også læst en af hans bøger, The Liar, som var virkelig spændende. I nedenstående video fortæller Fry om alle de ting, han ville ønske, at mennesket fokuserede mere på. Jeg har i sandhed respekt for den mand.

Har du en lille halv times til overs, kan jeg varmt anbefale at høre hans vise ord. De er guld værd!

STEPHEN FRY: WHAT I WISH I'D KNOWN WHEN I WAS 18 from Peter Samuelson on Vimeo.

mandag den 2. januar 2012

Tilbageblik på spilåret 2011

Endnu et år er udløbet, og nu skal vi til at skrive 2012. På trods af store personlige omvæltninger (flyttet hjemmefra, startet på uni, m.v.), har jeg stadig haft tid til at spille en masse videospil - og sikke et år!