fredag den 4. juli 2008

Hjemme igen ... og så af sted!

I går eftermiddags landede vi i Danmark efter en rigtig god uge på den græske ø Kreta. Vi fik set en helt masse og var på nogle spændende ture rundt omkring. Vi var blandt andet inde og se Knossos-ruinerne, som var et kæmpestort palads (1500 rum, fordelt på fem etager), der blev bygget af den minoiske kultur mange tusind år før Kristi fødsel. Det imponerende er, at de allerede dengang havde simple former for rindende vand, toiletsystem med to måder at trække ud på, badekar og aircondition! Det var enormt interessant at se, selvom der kun er få sten tilbage i dag og nogle rekonstruktioner foretaget af en englænder i slutningen af 1800-tallet. Heldigvis havde vi en supergod guide, der fortalte en helt masse - han kom sågar ind på den græske mytologi med Zeus, Kong Minos, Thesus, Daidalos, Ikarus, Poseidon og mange flere.

Sådan tror man, paladset har set ud.
Sådan ser det ud i dag.

Vi var også på cruiseskib, hvor vi sejlede rundt i Middelhavet og besøgte nogle store klippeøer. Vandet var utrolig klart og lignende noget, man ser på et postkort. Temperaturen i luften var også god; på vej hjem fra Knossos ved 19-tiden målte vi 40 grader ... o.O

Alt i alt var det en rigtig god tur. Det eneste minus ved øen er, at de har et åndssvagt toiletsystem. Seriøst, deres kloaker kan ikke klare toiletpapir, så man bliver nødt til at smide det ud i skraldespanden. Føj, hvor var det ulækkert - især fordi den kun blev tømt én gang om dagen af vores rengøringskone.

Nu har jeg dog ikke så lang tid tilbage, for allerede i morgen smutter jeg til Fanø sammen med en god ven. Dér skal vi bo i sommerhus i en uge, så bloggen vil endnu en gang blive lagt på køl for en stund.

God sommerferie!

2 kommentar(er):

Søren sagde ...

Lyder som en rigtig god tur, du har haft dig :)
God tur til Fanø

LegendDK sagde ...

Hehe, det med toiletterne kender jeg godt, de har det samme system i Bulgarien xD

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)