søndag den 29. juli 2012

Evoluent - en computermus uden håndledssmerter

Jeg har i en årrække haft problemer med mit højre håndled på grund af brugen af computermus. Det er svagere end mit venstre håndled, og det smerter, hvis jeg bruger en mus i længere tid ad gangen. Jeg har også svært ved fx at lave armbøjning, fordi det gør ondt i mit ene håndled.


Jeg skifter jævnligt mellem iPad og bærbar, men det er stadig svært at komme udenom en computermus, især når jeg arbejder med 3D eller spiller computerspil. Selvom jeg tager pauser og træner hånden med en Powerball, kan jeg stadig mærker det i håndleddet.

Nu har jeg måske fundet en løsning i form af en ny type mus. En almindelig mus holder man med håndfladen vendt nedad mod bordet. Dette skaber unaturlige strækninger i armen. For nyligt stødte jeg på en anden slags mus: Evoluent VerticalMouse. Som navnet antyder, holder man sin hånd i en vertikal position, som bedst kan beskrives som et "handshake".

Jeg var lidt skeptisk i starten, men efter nogle ugers brug er jeg blevet rigtig glad for musen. Selvom den har krævet lidt tilvænning, føler jeg, at den giver mig mindre smerter end min gamle Logitech G5-mus. Faktisk føles den mere naturlig at bruge, da den er ergonomisk formet efter hånden og fingrene. Jeg har spillet lidt Left 4 Dead 2 med den, og efter et par timer føler jeg, at jeg kan være lige så præcis og hurtig som med en almindelig mus.

Jeg har valgt at købe Evoluent VerticalMouse 4, som er trådløs. Selvom den er temmelig dyr (omkring 1000 kr.), føler jeg, at den er alle pengene værd. Før jeg købte den, læste jeg en del anmeldeser. Her stødte jeg på en en blog, der brugte to meget passende citater:
“The two things you’ve got to spend your money on in life are your bed and your shoes; if you’re not in one, you’re in the other.”
Blog-forfatteren tilføjede dernæst følgende:
“The two peripherals you’ve got to spend your money on in life are your keyboard and your mouse; if your hands aren’t on one, they’re on the other.”
Det giver jeg ham ret i. Taget i betragtning af, hvor meget tid vi spenderer foran skærmen, er det da kun logisk, at vi benytter os af det bedste mulige udstyr.

Evoluent er en rigtig god mus for mig. Jeg har forholdsvis store hænder, men heldigvis passer den fint til min hånd. Musen har derudover to tommelfinger-knapper, som kan programmeres, samt justerbar markørhastighed. Evoluent 3 og 4 minder om hinanden, men 4'eren har en mindre USB-dongle, som kun er et par centimeter lang, hvilket gjorde, at jeg valgte denne, da donglen dermed kan blive siddende i min computer, når jeg pakker den sammen.

Det er nok ikke en mus for alle, og hvis det er muligt, bør man helt klart forsøge at prøve den, inden at man køber. Uanset hvad er jeg dog glad for, at jeg tog chancen, og jeg håber, at den på sigt vil være med til at fjerne mine håndledssmerter.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)