mandag den 22. oktober 2012

Yada yada yada

Long time, no see. Sorry.

Har haft travlt med en masse forskellige ting. Her følger nogle highlights i punkt-form:

Vi har på Medialogi været godt i gang med at lære C++. Jeg har i dag afleveret et lille program, som jeg har skrevet, der ved hjælp af OpenCV kan finde kanter i et billede. Det er ikke videre optimeret, men resultatet er efter min mening ganske fint. Jeg bruger et såkaldt Sobel-kernel til at finde diagonale, vertikale og horisontale kanter i billedet:
Det har længe været under opsejling  men for nyligt fik vi det bekræftet: Medialogi skal flytte væk fra campus-området i Aalborg Øst (få minutter fra hvor jeg bor) til et midlertidigt sted tættere på centrum. Sagen er nemlig den, at man er ved at bygge et nyt campus nede ved havnen, som vi skal flytte ind i om 1,5 år, men indtil da skal vi bo et midlertidigt sted, da man skal bruge vores nuværende lokaler til andre uddannelser. Det er pænt irriterende, fordi vi dermed bliver flyttet væk fra alting (stort set alle uddannelser ligger omkring campus). Det nye sted ligger 5-6 kilometer fra hvor jeg bor, hvilket også er lidt træls, men på den anden side er jeg glad for at cykle.

På Medialogi er vi ligeledes ved at være færdige med kurserne for dette semester, så nu skal vi for alvor til at arbejde med vores hovedprojekt (et slags magisk lærred på Hjørring Bibliotek). Dét glæder jeg mig til, især fordi vi for mulighed for at komme ud i "den rigtige verden" og se "rigtige menneskers" reaktioner på det, som vi ender ud med at lave (og som naturligvis bliver rigtig fedt!).

Efter lidt baksen frem og tilbage har jeg omsider lært at bruge synkroniserings-systemet Git. Det minder lidt om Dropbox, men man har meget mere kontrol og langt flere muligheder. Det skal nok blive en fordel, når vi skal til at arbejde flere mennesker på et kodeprojekt.

Min universitetsgruppe har også været på et to-dages kursus i brugen af LaTeX, som er en mere elegant måde at skrive rapporter i forhold til traditionelle skriveværktøjer (selvom Google Docs i dag er rigtig fint). Selvom syntaksen er lidt mærkelig, og visse ting er temmelig ulogiske, tror jeg, at det nok skal blive godt, når vi skal til at skrive vores 100 siders lange rapport om nogle måneder.

For nyligt havde Nickelodeon en marathon-weekend med tv-serien Avatar: The Last Airbender, som jeg tilfældigvis zappede forbi. Jeg blev hurtigt bidt af serien og følger nu med i The Legend of Korra. Kan rigtig godt lide tegnestilen, og ikke mindst action- og kampsekvenserne. På overfladen ligner det en børne-tegnefilm, men ligesom det er tilfældet med fx Pixars film er der masser af dybere budskaber at hente i Avatar.

Jeg er for alvor begyndt at løbetræne. Har i en periode løbet stort set hver morgen, hvilket er rigtig dejligt. Deltog også til et universitetsløb for nogle uger siden, hvilket var en ret ny oplevelse for mig.

Jeg har spillet en del forskellige spil, herunder Mark of the Ninja og Dishonered, som begge er rigtig gode spil. Jeg har altid haft en forkærlighed for stealth-genren, og disse to titler er i mine øjne noget af det bedste inden for denne i nyere tid.

I sidste uge kom Netflix til Danmark, og jeg var med fra starten af. Har allerede set en del film, samt diverse tv-serier (er lige nu i gang med How I Met Your Mother, som jeg aldrig har set før), og jeg er ganske godt tilfreds med servicen. Det bliver dog spændende at se, hvordan det kommer til at gå med at få tilføjet nyt indhold til den danske udgave.

Jeg har fået anskaffet mig en rigtig flot japansk væg-skriftrulle, som er speciallavet af en kunstner ved navn Michiko Imai. Jeg har altid ønsket mig sådan et, så da jeg for nyligt stødte på en hjemmeside, hvor man kan skræddersy sin egen skriftrulle, slog jeg til. På min står der skrevet mantraet "Failure Teaches Success".

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)