Love N Hate

Jeg spiller videospil, rigtig mange videospil. Faktisk spiller jeg så mange forskellige spil, at jeg har svært ved at holde styr på dem alle sammen. Jeg har længe gerne ville lave en liste over alle min spil, men sådan en tager lang tid at lave og skal opdateres jævnligt.

Derfor har jeg i stedet besluttet mig for at skrive en blogpost, hver gang jeg gennemfører et spil. Det er dels for min egne fornøjelses skyld, dels så folk kan se, hvad jeg har gang i, men samtidig vil jeg knytte en række ord til hver titel.

Love N Hate er ikke anmeldelser
Jeg har valgt at dele mine indlæg op i to sektioner - love og hate. I den ene vil jeg finde de elementer, som jeg synes fungerede rigtig godt i det pågældende spil. Det kan være alt fra en god historie, flot grafik, en velfungerende styring eller en anderledes og unik game mechanic. Det kan være en interessant game design-idé eller et fængende level design. Kort sagt alle mulige ting som gør spillet godt og får det til at skille sig ud fra mængden.

På den anden side er der den negative hate-del, hvori jeg vil skrive om alle de ting, som jeg ikke brød mig om. Det kan være fatale fejl, som gør spillet uspilleligt, men også mindre svipsere, som burde forbedres.

Love N Hate-serien er altså en liste over nogle gode og dårlige ting ved et videospil og skal altså ikke ses som en almindelig anmeldelse. Jeg har ikke i sinde at sælge spillet til dig, men snarere lave en en liste over "det her var da en meget god idé" og "den her game design-beslutning var dårlig udført". Jeg tror nemlig, at hvis man ønsker at blive en god spiludvikler, er man nødt til at spille en helt masse spil og tage ved lære af andres fejl. Jeg agter at skære helt ind til benet og kun komme med relevante og skarpe iagttagelser, som muligvis kan bruges senere som en slags tjekliste med Dos and Don'ts til udvikling af fremtidige spil.

Herunder er de spiltitler, som jeg har haft under kniven: