onsdag den 26. november 2008

Jeg hader egoistiske cykelister

Jeg har efterhånden brugt min cykel temmelig meget, temmelig længe. Engang kørte jeg altid med bus, når jeg skulle i skole eller ned i byen. I dag cykler jeg stort set hver gang, hvilket jeg synes er rigtig dejligt. Man er fri til at gøre det i sit eget tempo, fri til at cykle sin egen vej, og det er nemt at stille den fra sig og gå lige derhen, man har lyst til. Jeg kan især godt lide at cykle, mens jeg lytter til podcast. Der er dog én ting, som irriterer mig grænseløst, og det er, når jeg møder folk, som åbenbart synes, at janteloven er alle tiders.

Jeg snakker om cykelister, der ikke kan respekterer en køkultur, når man venter i et lyskryds på at få grønt lys. Når der er rødt, stiller man sig op og venter ved kantstenen, og hvis der kommer flere til, er det da en ganske selvfølge at stille sig bag den sidste i køen. Hvad jeg ikke kan fordrage, er når visse folk bare overhaler hele rækken af ventende cykelister og nærmest kører ud på vejen, selvom der endnu er rødt. De tror, de er så smarte, men det er de bare ikke, når jeg få sekunder efter indhenter (altså når der er blevet grønt, og man må begynde at køre). De hersens egoistiske cykelister tror, at de lige kan nå at komme foran, men det viser sig faktisk, at de fleste blot er langsomme og bliver overhalet på nul komma fem. Og tror mig, jeg har oplevet dette fænomen mange, mange gange ... det er faktisk ret vildt, hvor selvcentrede folk er.

En anden ting, jeg virkelig undrer mig over, er gamle mennesker, som går over store veje uden at benytte et gåareal ved et lyskryds. Der er så meget snak om, at vi skal passe på det grå guld, men hvorfor fanden kan de så ikke selv gå over de steder, der er beregnet til formålet, i stedet for at smutte over en dødsensfarlig vej fyldt med biler? Jeg fatter det simpelthen ikke ...

5 kommentar(er):

Søren sagde ...

Det kan godt være, jeg er en af dem du hentyder til. Jeg er et svin på en cykel. Derudover skænker jeg stortset aldrig færdselsregler når jeg cykler.
Jeg håber det hele ændrer sig, når jeg begynder at tage kørekort :=)

Jan Jægermark sagde ...

Jeg er også et svin på en cykel :P

Hvordan kan det være, at det irriterer dig? Jeg har absolut ikke noget imod, at nogle prøver at snige sig frem i køen, fordi de har travlt. Jeg gør det selv nogle gange. At man så ikke formår et holde positionen, er bare surt :P

Men køkultur kender jeg ikke til. Hvis det var biler, så ville det være noget andet, men hvordan kan det ligefrem irritere dig? Det forstår jeg ikke.

Jeg er FULDSTÆNDIG ligeglad med andre cyklister. Det gælder da bare om at komme frem? Og det er da dét, som er så dejligt ved at cykle: Man kan gøre som man vil! :D

Gustav Dahl sagde ...

Det er nok mest fordi, jeg ikke kan fordrage, når folk forsøger at gøre sig bedre, end de er - ja, nærmest blærer sig med at komme først. Og så er det også rent praktisk et problem, især fordi "knappen" på min ringeklokken er faldet af, så jeg ikke kan komme forbi (det er under min værdighed at råbe: "Jeg skal forbi! Jeg har ingen ringeklokke!").

@Søren: Du får (fik?) jo også penge for at cykle i skole :P Hvornår skal du til at tage kørekort?

En overraskende stor del har allerede kørekort/er i gang med at tage det i min klasse o.O

Søren sagde ...

Er du sikker på jeg fik det? Kan jeg ikke huske hvertfald :P
Nu cykler jeg, fordi det kun tager 10 min på cykel og tre kvarter hvis jeg skal tage en bus. Og det er meget rart så længe det ikke regner eller blæser for meget :=D
Jeg bliver 18 i maj, så mener jeg kan gå igang med kørekort engang i februar.

Thugboss sagde ...

Hvis man har travlt og rent faktisk kan cykle hurtigere, så ser jeg intet problem i at man overhaler eller stiller sig foran andre?

Når jeg har travlt og skal møde på gymnasiet om få minutter, så hader jeg alle de veninder der føler, at de skal snejle sig hen af cykelstien, fordi en af dem skal gå på fortorvet. (Hvorfor kan de ikke bare trække cyklen på foretorvet også?)
Det er sådanne typer der føler at de skal cykle midt på cykelstien, uden mullighed for at dem, der har travlt kan køre forbi.
Hvis man så ringer med klokken eller vifter lidt med hånden for at give tegn til at man vil forbi, bliver de vildt fornærmede som om det ikke var tilladt at overhale.

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)