onsdag den 22. juni 2011

En dokumentarfilm om indie-spil - snart færdig!

Omsider er Indie Game: The Movie ved at være færdiggjort, og den ser faktisk rigtig interessant ud.

I løbet af de sidste par år har indie-scenen oplevet et utrolig vokseværk med hit som Braid, World of Goo, Super Meat Boy og Minecraft. Sidstnævnte får sin helt egen dokumentarfilm i 2012, mens de andre må "nøjes" med en samlet dokumentarfilm, som skildrer en indie-udviklers hektiske liv.

Selvom de fleste indie-spil som regel er enkeltmandsproduktioner, så er der ofte langt mere sjæl og personlighed at finde i forhold til de store AAA-produktioner. I mainstream-spillene har et stort hold af medarbejdere en skemalagt arbejdstid, mens en indie-udvikler kun har sig selv, hvorfor denne ofte lægger hele sit liv, tid og sjæl i projektet. Resultatet er derfor også en langt mere personlig oplevelse, hvilket de fleste som har spillet titler som Flower, Sleep is Death og Superbrothers: Sword & Sworcery EP vil nikke genkende til.

Livet som indie-udvikler er ikke bare et arbejde, men en passion og en livsstil. Som Phil Fish, udvikleren bag det kommende perspektiv-skiftende platformspil Fez siger i nedenstående trailer: Fez er alt hvad han har; det er hans identitet. Han har puttet så meget af sig selv i projektet, at hvis det fejler, står han tilbage med ingenting.

Der er stadig ingen fastsat udgivelsesdato for Indie Game: The Movie. Man er dog netop gået ind i slutfasen og håber derfor på at være færdige i slutningen af 2011. Projektet startede oprindeligt på hjemmesiden Kickstarter, hvor en støttefond blev etableret af fans, som gerne ville se filmen realiseret (crowdfunding - det var også sådan, at Kill Screen begyndte). Nu har man oprettet en ny Kickstarter-indsamling i håb om at få penge til post-produktionen. Her kan man bl.a. forudbestille filmen enten i digital eller fysisk udgave (eller begge dele). Det ser rigtig lovende ud, og jeg glæder mig meget til at se den færdige film.Jeg finder projekter som dette vigtigt. I øjeblikket er jeg ved at læse bogen Replay: The History of Video Games, som skildrer branchen fra dets spæde start, hvor datidens indie-udviklere i 70'erne og 80'erne trodsede alle odds for at lave videospil. Selvom branchen er forholdsvis ny, synes jeg, det er vigtigt, at vi nedskriver dens historie. Hvis vi vil sikre, at man om 20, 50 eller 100 år skal kunne læse, hvordan indie-scenen begyndte, er vi nødt til at dokumentere historiens gang i form af bøger, dokumentarfilm og deslige. Både for at kunne lære af andres erfaringer, men i lige så høj grad for at bevare spillenes kulturarv.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)