tirsdag den 28. juni 2011

En berner i Red Dead Redemption?

Jeg lånte for nyligt western-spillet Red Dead Redemption på biblioteket. I en af de første byer stødte jeg på en hund, som virkede overraskende bekendt ...


Jeg fik gelejdet John Marston fremad, og søreme om der ikke foran den lille butik sad en berner sennenhund! Det er jo netop sådan en hund, vi anskaffede os for et par år siden! Ganske givet er den noget stiv i det, og den bevæger sig ikke rigtig som en hund, men jeg vil stadig påstå, at dette skal forestille en berner. Den ligner i hvert fald vores egen hund, Cognac, rigtig meget, selvom dens størrelse og aftegninger ser lidt forkerte ud.


Berner-racen stammer fra Schweiz, hvor den har været gård- og hyrdehund. Den er i dag en populær familiehund i bl.a. Europa og Nordamerika. Det er en utrolig kærlig og omsorgsfuld hund, som gerne vil have meget kontakt og elsker at lege.

Det sjove er så bare, at historien i Red Dead Redemption finder sted i USA og Mexico omkring år 1911. Jeg har forsøgt at søge lidt efter, om berner sennenhunden var udbredt i USA på dette tidspunkt, men uden held. Det eneste jeg kunne finde, er, at racen blev officielt anderkendt i 1907, men den har som sagt aner fra alpinområdet i Nordeuropa - langt væk fra Det Vilde Vesten.

Det virker usandsynligt i mine øjne, at berneren blev brugt som kvæghund i USA i denne periode. Dens pels er utrolig stor, hvorfor det vil være ulideligt for den at leve i den varme, som man kender fra western-historier.

Jeg har senere fundet ud af, at der eksisterer en del forskellige hunderacer i spillet. Om det bare er en hundeglad grafiker, som har fået lov til at lave en masse forskellige dyr, eller om berneren rent faktisk har levet i USA på dette tidspunkt, ved jeg ikke, men det er nu alligevel en sjov detalje.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)