onsdag den 28. marts 2012

Drawception er god spas

I øjeblikket hitter tegn-og-gæt-spillet Draw Something (der netop er blevet opkøbt af Zynga for 210 millioner dollars) og Scrabble-klonen Wordfeud helt enormt. Nu er der kommet en ny spiller på banen: Drawception.

Drawception finder inspiration i børnelegen, hvor man sidder i en rundkreds og på skift visker en besked i øret til den næste, hvorefter historien langsomt bliver mere og mere forvrænget i forhold til originalen. Dette blandes med tegn-og-gæt konceptet, og resultatet er et simpelt, men ekstremt underholdende tegnespil. Temaet er miskommunikation (jeg lavede sidste år et kort/historie-spil med lignende præmis: Storyteller).

Spillet går i alt sin enkelthed ud på, at en person lægger ud med at skrive en sætning. En anden, tilfældig, person skal nu forsøge at tegne denne sætning, hvorefter en tredje person skal skrive en sætning til denne tegning, osv. Dette gentages, indtil 12 forskellige mennesker enten har skrevet en sætning eller tegnet et billede. Idéen er ganske enkel, men ligesom med alt andet, der involverer mennesker og kreativitet, kommer der nogle ret interessante slutprodukter ud i sidste ende. Vi har det nemlig med at tolke og udtrykke os meget forskelligt, og dette skaber nogle virkelig unikke - og ofte bizarre - scenarier. Drawception er et spil bygget på kultur-forskelle; et sted hvor alverdens internet-brugere kan boldrer sig og skabe sjove og skæve situationer. Se blot på disse tegninger/sætninger (jeg tegnede giraffen i billede 6):


Der er virkelig langt fra en giraf til en minevogn med flerhovedet gule drager!

Spillet blev lagt online for blot et par dage siden og er allerede nu ekstremt populært med knap 7.000 brugere (serverne har svært ved at følge med).

Der er lige nu temmelig mange (spil)nørder på sitet, hvilket naturligvis resulterer i en masse obskure memes. Der er sågar folk, som fuldstændig ødelægger konceptet, fordi de i stedet begynder at tegne/skrive ting omkring den kontroversielle slutning i Mass Effect 3. Heldigvis kan man bedømme andres kreationer (thumbs up og thumbs down), men lige nu betyder éns rating ikke noget videre specielt. Det bliver dog interessant at se, om der bliver bygget videre på konceptet.

Drawception er skabt af en spildesigner ved navn Reed Lakefield, som bl.a. har arbejdet på titler som Dragon Age Legends og SimCity. Han har virkelig ramt plet med Drawception, og det bliver spændende at se, hvor spillet fører hen i fremtiden. Jeg ser i hvert fald stort potentiale, og det skulle ikke undre mig, om spillet gik hen og blev det næste store hit på eksempelvis iPad.

2 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Det kunne gå hen og blive det helt store. Men den erfaring som jeg har med drawsomthing er at det er ved at dø ud igen, ligesom wordfeud gjorde da drawsomthing kom frem. Det kan godt være at det kun er på mit gymnasie at det er sådan dog. Det er ærgeligt at det ikke også har en dansk ordbg, for så tror jeg at de små børn som endnu ikke så skarp til engelsk, ville bruge det helt vildt! :)

FeudMaster.dk sagde ...

Tror nu på at Wordfeud holder i længere tid. Der er mere dybde i det og jo længere man går ned i det, jo mere ligner det et spil skak med en portion tilfældighed. Draw Something og Rumble virker mere som børnespil med begrænset holdbarhed.
/FeudMaster.dk

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)