onsdag den 16. januar 2013

Power poses - få mere selvtillid ved hjælp af kropssprog

Det er længe siden, at jeg har postet en TED Talk. I går så jeg et program på DR2 kaldet "Hjernevask", som tager fat i forskellige emner om, hvordan og hvorfor vi opfører os, som vi gør. Her forsøgte de bl.a. med en teknik kaldet "power poses".


Konceptet er ganske enkelt og går ud på at stille sig i en begejstret og overskuds-agtig stilling i nogle få minutter. Både dyr og mennesker har det med at forsøge at fylde mere med deres kroppe, når de gerne vil fremstå store og selvsikre. Omvendt kryber man sig sammen, hvis man er bange eller utryg ved en situation. Nu forlyder det, at man bevidst kan påvirke sig selv og booste sin selvsikkerhed ved at gøre brug af en power pose. Dette kan bruges i en stresset situation så som ved en jobsamtale eller et foredrag.

Idéen stammer fra Amy Cuddy, der sidste år holdt et fremragende oplæg i form af en TED Talk. Jeg kan helt klart anbefale at se den. Hvor vidt det virker, ved jeg ikke, men i næste uge skal min universitetsgruppe og jeg op til mundtlig projekt-eksamen, så hvorfor ikke prøve det dér?

Our bodies change our minds. Fake it 'til you become it.
- Amy Cuddy, Your body language shapes who you are

1 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Gad vide om det er det samme som Yoga bygger på. Det handler også om at holde bestemte stillinger.

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)