tirsdag den 15. januar 2013

Så fylder bloggen syv år

Som tiden dog flyver afsted. I dag er det præcist syv år siden, at jeg oprettede denne blog. Meget vand er løbet gennem bækken siden da. Selvom mit fokus for bloggen har forandret sig gennem tidens løb, og selvom min aktivitet herinde er dalet de sidste par år, er jeg stadig glad for at have min egen lille hjemmeside her på Wikzo.com.


Jeg har gentagne gange forsøgt at skyde et adrenalin-shot ind i benet på mig selv for for alvor at begynde at blogge igen, ligesom i begyndelsen hvor jeg skrev op til flere indlæg om ugen. Det har dog vist sig at være svært at holde ved lige, både fordi det kræver tid, men også fordi det nogle gange kan være svært at finde ud af, hvad jeg har lyst til at skrive om. Jeg har ikke rigtig lyst til "bare at skrive for at skrive" længere.

Det er for alvor gået op for mig, at dét at skrive kræver vedligeholdelse og øvelse. Hvis man holder op i længere tid, bliver det svært at komme tilbage og skrive på samme niveau igen. Jeg har altid været glad for at skrive, og jeg ser mig selv som en ganske fin skribent, men alligevel kan jeg godt få følelsen af at være faldet lidt tilbage. Jeg har ganske enkelt ikke samme gnist i mig.

På universitet skriver vi store rapporter på op mod 100 sider, men det er på ingen måde det samme som at blogge. Først og fremmest er sproget et andet (engelsk), og derudover er indholdet og strukturen markant anderledes. Her kan man gemme sig bag referencer og kilder. Med en blog, derimod, udstiller man sig selv, sin person og sine holdninger på en helt anden måde.

Når alt dette er sagt, så er jeg glad for at have holdt min blog ved lige, og at jeg fortsat fornyer domænet Wikzo.com hvert år. Indimellem får jeg lyst til at skrive, og så er det rart at have et lille fristed, hvor jeg kan poste, hvad jeg har lyst til.

Jeg har ingen idé om, hvem og hvor mange af mine læsere der egentlig er tilbage. Selvfølgelig er det fedt, at andre læser og kommenterer éns tekster, men på den anden side var det ikke grunden til, at jeg oprindeligt startede bloggen. Kommentarer og feedback anser jeg som en bonus - en rigtig god bonus - men det er ikke drivkraften for, hvorfor jeg skriver.

Hvis der stadig er nogen derude, vil jeg bare sige tak for at have fulgt mig gennem årene. Uanset hvor du end befinder dig i verden, håber jeg, at det er gået dig godt.

Hav en rigtig god dag :)

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)