torsdag den 26. oktober 2006

Så kom ildræven nr. 2

I tirsdags blev Mozilla Firefox version 2 endelig udgivet (officielt), mens det allerede var muligt at downloade browseren dagen før. Hvilket jeg gjorde. Som altid kan browseren hentes på Getfirefox.com.

Indtil nu fungerer det ganske godt, men der er knap så mange opdateringer, synes jeg. Den største er helt klart den indbyggede stavekontrol, som virker lidt ligesom i skriveprogrammet Word. Hvis du skriver et ord forkert (eller det pågældende ord ikke findes i ordbogen), kommer der en lille rød streg under, og så kan du højreklikke og rette om på fejlen. Ganske praktisk og nemt - og så genererer det ikke, ligesom det nogle gange gør i Word. Desuden kan man hente alle mulige ordbøger; jeg har fx både engelsk, dansk og tysk (sidstnævnte bruger jeg til at skrive tyskopgaver :P). Dog savner jeg en funktion til at kombinere sprogene, så man ikke skal til at skifte, hvis man nu skriver en engelsk tekst med dansk ordbog.

Alt i alt en fin opdatering. Jeg er bare ikke så glad for standardtemaet, men det går nok.
Som jeg fortalte for et stykke tid siden, holdte Mozilla "World Firefox Day". Jeg fik min mor, Lene, til at downloade Firefox (dengang 1.5), og nu er jeg med på listen.


Pt. er der enormt mange af mine plug-ins, som ikke er kompatibelt med den nye version af Firefox-browseren - hvilket selvfølgelig er en smule irriterende, når man nu har vænnet sig til alle deres goder. Det er dog kun få dage siden 2.0 udkom, og jeg er sikker på, at mange af de tusindvis af add-ons snart bliver opdateret.

En sidste ting jeg gerne lige vil nævne er, at Microsoft for nogle dage siden sendte en kage til holdet bag Firefox. De ønskede dem tillykke med den nye udgave, og ifølge mange kilder var kagen ikke forgiftet. Se et billede af kagen her.

3 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Lækkert. Er i gang med at dl nu.

Mulldarran sagde ...

nice kage :D

Anonym sagde ...

"Dog savner jeg en funktion til at kombinere sprogene, så man ikke skal til at skifte, hvis man nu skriver en engelsk tekst med dansk ordbog."
Niks, der er alt for mange ord på de forskellige sprog, der staves ens, men betyder noget forskelligt ;)

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)