mandag den 21. maj 2007

Åndssvagt skolesystem

Jeg hører til den del af folkeskoleelver, som for to uger siden burde have været til en online geografieksamen. Det gik dog ikke særlig godt for Bertel Haarder og co., da serverne brød sammen dagen før ved biologi, samme type prøve, og man droppede dermed eksamen i geografi. Vi blev lovet, at vi skulle op til samme prøve blot med papir og pen, og dette er altså i morgen.

Normalt får man fri de dage, man skal til eksamen. Skete det den torsdag, vi skulle have været til geografieksamen? Næh, vi havde bare almindelig skoledag ... og i morgen skal vi have timer i tysk/fransk, inden vi tager prøven i geografi. Hvad fanden skal vi bruge tysk og fransk til!? Vi skal ikke engang op i det til eksamen, og de fleste dropper det på gymnasiet ... !!! >_>

Det er ikke fordi, jeg er doven og ikke vil undervises. Det er fordi, jeg ikke vil undervises i noget unødvendigt, vi aldrig kommer til at bruge til noget. I dag tilbragte vi eksempelvis to timer på at bladre rundt i nogle få bøger, der omhandler verdenen set fra en geografisk vinkel. Okay, to timer inden i morgen; hvad hjælper det? Og bagefter gik vi bare hjem, efter disse to spildtimer -_-

Det danske skolesystem må sgu se at tage sig sammen. Det kan ikke passe, at de skal kludre så meget rundt i det hele og gøre det forvirrende for både elever og lærere.

4 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Det er sgu da også for dårligt. Når man gør sig totalt afhængig af internettet, så skal teknikken altså fungere.
Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at regeringen i disse dage opfatter ungdommen som prøveklud for nye uddannelsessystemer. Først en karakterskala, der ikke giver mening, nu det her o_O

J3pseN sagde ...

Det samme skete ved os, nu har vi været oppe, og shit jeg synes det var svært :S

Anonym sagde ...

Karakterskalaen giver da meget mere mening, end den tidliger gjorde. Det er kun fordi, man har vendt sig til den anden, at den nye er et problem.

Jeg synes faktisk ikke, at prøven var så svær. Den var utrolig relevant og meget mere up-to-date end en "prøve prøve" jeg prøvede.

Det er dumt at droppe tysk/fransk som 2. fremmedsprog. Når du kommer ud på arbejdsmarkedet, er det en stor force at kunne et ekstra sprog.

Echo

Anonym sagde ...

Man skal jo komme igennem den vidergående uddannelse med 2 fremmedsprog, hvoraf engelsk er obligatorisk. Tysk er ikke i høj kurs i øjeblikket (dog på min skole), og personligt synes jeg man kan bruge spansk til mere. Franskmænd er stolte levn fra fortiden, og italienere har 2 kg voks i håret - period! :p

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)