tirsdag den 24. juli 2007

Så er jeg hjemme igen

Ude er godt, men hjemme er bedst ... eller hvad man nu siger.

I fredags meget tidligt om morgnen drog min familie og jeg til Billund-lufthavn, hvor vi fløj til Gatwick i England. Vi kørte med tog ind til Londonby, hvor vi brugte mange timer på at finde rundt. HOLD OP HVOR ER DEN BY STOR!! Mange timer senere formåede vi at tage et undergrundstog til Oxford Cirus, hvor vi endelig fik checket ind på vores hotel.

Vi travede rundt i byen i lang tid, og ved midnat gik vi hen til bogbutikken Waterstone's på Oxford Street for at få fat i den nye Harry Potter-bog, The Deathly Hallows. Vi var derhenne tre gange: Først klokken 15, dernæst klokken 20 og til sidst cirka 23.30. Ved første besøg om aftenen var der næsten ingen mennesker, men da vi kom nogle timer senere var der en enorm lang kø ude foran butikken. Selvfølgelig endte vi med at stå næsten bagerst i køen ... -_-
Efter næsten to timer over midnat blev det endelig min tur til at komme ind i butikken og modtage mine to bestilte eksemplarer af voksenudgaven. Var rigtig glad, men også meget træt.
Folk i køen var meget venlige, ingen snød foran, og stemningen rigtig god. Pigen allerforrest i køen havde siddet der siden klokken 16-17 stykker; jeg havde nemlig snakket med hende tidligere på dagen. Alt i alt var det en stor fornøjelse at deltage i sådan et arrangement, selvom jeg på et tidspunkt var bange for, at der ikke var flere bøger tilbage, når det blev min tur. Dagen efter var alt udsolgt, da vi besøgte butikken igen, men sjovt nok fandt jeg ét eksemplar i en hylde, som ingen havde kigget på. En pige opdagede, at jeg havde hivet bogen ud, og hun skyndte sig at snuppe den og blev meget glad.
På nuværende tidspunkt er jeg lidt over halvejs i bogen. Indtil videre er den rigtig god og meget spændende, selvom jeg er lidt skuffet over den længde. Jeg havde forventet, at bogen ville fylde noget mere end 607 sider. Det må alligevel siges at være meget flot at skrive syv store bøger på 500-900 sider!

Det var så Harry Potter-afsnittet fra vores tur til London. Udover dette kørte vi rundt i byen i de meget karakteristiske røde dobbeltdækkerbusser. Det var ganske sjovt, og jeg er overrasket over, hvor godt det fungerede, selvom der var så mange biler på gaderne. De kørte helt klart bedre end buschaufførene herhjemme i Danmark. Vi kom forbi Big Ben-uret, broen Tower of London samt London Eye (et pariserhjul), og vi kom også et smut forbi National History Museum og så deres store, flotte dinosaur-afdeling. Vi ville også have besøgt Maddam Tuso, voksmuseet, men dér var køen omtrent ligeså lang som den foran Waterstone's ved midnatsåbningen. Vi indså, at køen ville vare ved i flere timer, og derfor gav vi op i gik rundt i en eller anden stor park fyldt med hundredevis af duer. Hvis man smed én lille brødkrumme, kom de alle sammen flyvende; det var et meget vildt syn!
Vi var også et smut forbi King's Cross-stationen, som desværre er ved at blive bygget om. Vi havde derfor ingen mulighed for at se det sted, Harry Potter-filmene er blevet optaget.
I de fire dage, vi var der, gik vi rigtig meget. For eksempel startede lørdagen klokken lidt over 9, hvor vi spiste morgenmad. Dernæst gik vi rundt i byen i flere timer og var først hjemme ved aftenstid ......... mand, hvor fik vi ondt i fødderne til sidst! London er en kæmpestor by med masser af mennesker, biler, busser, butikker, parker, duer og så videre. Skønt virvaret er jeg overrasket over, hvor godt hele samfundet fungerer. Ingen virker til at være særlig stresset, som man kunne forvente, og vi fik op til flere gange hjælp af venlige londoner, som så, vi var farret vild. Folk var meget hjælpsomme og flittige - de er tilsyneladende vant til mange turister, ligesom os, der har svært ved at finde vej.

Alt i alt var det en rigtig god tur med mange indtryk, og vi overvejer kraftigt at vende tilbage engang i fremtiden. Jeg tog desuden en masse billeder på turen. Senere i dag kan det være, at jeg uploader dem herinde, nok ikke alle sammen (der er flere hundrede), men nogle af de bedste :)

Opdatering:
BonusNinja har i en kommentar anbefalet mig Google's billedeprogram "Picasa". Det virker rigtig godt, stor tak til ham, og det er nu lykkes mig at uploade alle billederne i et webalbum. Tjek i øvrigt nogle af de film, jeg har optaget. Kvaliteten er ikke så god, men det er sjovt at se min lillebror blive angrebet af bunkevis af duer i en park :P
Mit Picasa Webalbum kan ses her.

2 kommentar(er):

BonusNinja sagde ...

Det lyder til at have været en rigtig god tur!

Hvis du vil uploade mange billeder, så kan jeg VARMT anbefal Picasa Webalbum, som jeg selv er blevet vildt glad for :)

http://picasaweb.google.com/home

Anonym sagde ...

Ærgeligt, at I gik glip af voksmuseet. Da jeg var der, var der også en enormt lang kø, men det var hele ventetiden værd :D

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)