onsdag den 8. oktober 2008

Nice program til at huske og lære nye ord

Forleden fandt jeg et rigtig smart program ved navn Anki. Det er et gratis program, som ved hjælp af statistiske undersøgelser kan hjælpe én med at huske ord eller sætninger - fx i forbindelse med at man lærer et nyt sprog. Det gør brug af den velkendte flashcard-metode, hvor du får ordet på det nye sprog, og så skal du tænke på dets betydning. Det helt smarte ved Anki er, at det er et intelligent program, som holder styr på, hvornår du skal træne dig i dine ord for at opnå den mest optimale udnyttelse af hukommelsen (se billedet). Jeg har i en længere periode forsøgt at lære mig lidt af det japanske sprog, dog uden held, men nu har jeg tænkt mig at give den en ekstra skalle med det her program, som virker som skabt til opgaven.

Jeg har ikke tænkt mig at skrive en helt masse om Anki, idet personen bag det har sammensat en række gode og forklarende screencasts. Hvis du har den miste interesse for Anki, vil jeg varmt anbefale dig at se den første introduktionsvideo. Programmet kan downloades på samme hjemmeside.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)