onsdag den 20. maj 2009

Så har jeg fået (læse)ferie


I dag var sidste skoledag for mit vedkommende. Dog skal jeg ikke spilde tiden væk, da jeg skal op til to mundtlige eksamener og en række årsprøver. Det drejer sig om religion og mediefag, samt en årsprøve i AT (Almen sTudieforberedelse) og de tre obligatoriske skriftlige prøver: engelsk, dansk og spansk.

I går havde vi vores sidste religionstime, hvor vi havde aftalt at lave en prøveeksamen. Vi skulle alle bruge 20 minutter på at læse en islam-tekst, hvorefter der blev trukket lod om, hvem der skulle op og prøves af. Først blev to elever trukket, som begge afviste og derfor bliver sendt uden for døren, hvilket var en regel, vi havde aftalt på forhånd. Den næste der bliver trukket er selvfølgelig mig. Dagen forinden havde jeg bestemt mig for også at sige nej, hvis jeg blev trukket, men alligevel går jeg med til det i sidste ende - så slemt kan det heller ikke være, og på den måde kunne jeg "redde" de andre skind. Det gik helt fint, selvom der var en masser øh'er imellem, men jeg regner helt klart med at være meget mere forberedt til den rigtige eksamen. Jeg håber bare, at jeg trækker noget inden for buddhismen ...

Eksamen i mediefag er delt op i to. Først skal vi op og komme med kritik til vores egen film, mest hvad angår det praktiske, hvorefter vi får et klip fra en specifik genre og skal snakke ud fra det. Det er ikke særlig slemt, da vi har øvet det en hel del. På det seneste har vi set ekstremt mange westernfilm (min lærers yndlingsgenre), hvor vi forleden afsluttede forløbet med Batman-filmen "The Dark Knight", som er en moderne udfoldelse af western-problematikken.

AT har jeg ikke særlige store forventninger til. Vi brugte fagene naturgeografi og dansk til at beskrive det danske landskab, og det er helt klart et af de mest kedelige projekter, vi hidtil har haft. Vores synopsis blev ikke særlig god, og på nuværende tidspunkt har jeg ingen anelse om, hvad jeg skal tale om til årsprøven.

Uanset hvad vil stadig jeg gøre mit bedste i alle fagene, og jeg har da også garderet mig med både "MEMO - Studiehåndbog" og "Sådan får du 13 - uden at lave lektier". Jeg har tænkt mig virkelig at læse op på det hele, men først og fremmest vil jeg gøre mig klar til præsentationen - showet - som sådan en eksamen jo i bund og grund er. Det handler om performance, og om man er i stand til at sælge sig selv. Mine årskarakterer er ganske gode, men jeg vil stadig give den et ekstra nøk for at få nogle fine tal på karakterarket.

Hvordan går det med jer? Hvilke eksamener skal I op i i år?

5 kommentar(er):

Anders sagde ...

Lyder spændende med religion. Det var jeg også oppe i sidste år, og det har virkelig været et af mine yndlingsfag gennem gymnasiet. Sig endelig til, hvis du mangler noter, jeg har en del på computeren.

Jeg har været til to skriftlige eksamener (dansk og engelsk), og skal til den sidste på tirsdag (spansk). AT (spansk/samf.) er den 4. juni. Og så var jeg så "heldig" at trække både dansk, engelsk og spansk til de mundtlige eksamener, så mit program er rent sprogligt. Dansk og spansk er jeg fint tilfreds med, men engelsk frygter jeg lidt - jeg er generelt en spade til engelsk mundtlig. Heldigvis er mit snit godt nok til, at jeg ikke bliver afhængig af de sidste karakterer, så det ser fornuftigt ud.

BonusNinja sagde ...

Jeg kan VIRKELIG anbefale, at man melder sig frivilligt til mundtlige prøveeksamener! Tænk på det som træning i noget, du normalt ikke kan få træning i. Det er altså GULD værd, men mange vil ikke melde sig friviligt, fordi de ikke tør (der er selvfølgelig også nogle, som bare er ligeglade og ikke gider).

Jeg meldte mig friviligt til en prøveeksamen i dansk, da jeg gik på hf. Jeg failede totalt, og min dansklærer og jeg blev enige om, at det ikke var til meget mere end et 4-tal. Nu er det ikke fordi, jeg er dårlig til dansk, så det var ikke lige den fedeste karakter. Til gengæld lærte jeg af mine fejl og blev MEGET bedre rustet til den rigtige eksamen. Det gav bonus ;)

Mht. mine egne eksamener på seminariet, så har jeg kun én, og den kaldes stop-prøven :P Bestå eller gå :|

Btw, der er et eller andet galt med dit kommentarfelt. Man kan slet ikke bruge piletasterne på tastaturet :/

Gustav Dahl sagde ...

Det var dog ikke så specielt med mit tilfælde, idet vi prøvede noget tilsvarende et stykke tid før, hvor vi alle skulle agere enten elev, eksaminator eller censor - og jeg blev selvfølgelig elev :P

Hvad mener du med, at du ikke kan bruge piltasterne? Jeg har ingen problemer.

Jan sagde ...

Beklager det langsomme svar. Jeg kan ikke forklare det bedre; piltasterne og funktioner som ctrl + c/v virker bare ikke her. Underligt.

Doctor susan sagde ...

Mine damer og herrer og voksne kan ansøge om vores donorprogram, hvor donorer med deres DONORCERTIFIKAT kan donere og blive belønnet for at redde et liv

Vi giver vores donorer $1187000 for nyre

Donor, der er villig til at donere andre organer, kan også angive....

Kontakt queensroyalhospital@gmail.com
For mere information..

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)