lørdag den 23. maj 2009

Tjen penge ved at bruge søgemaskiner på internettet

Dette indlæg skal på ingen måde ses som en reklame, men snarere som et slags tip. Vi har alle hørt om hjemmesider, der lover guld og grønne skove, men som i realiteten bare ender med at snyde dig til sidst.

Yagobii er anderledes. Det er en danskudviklet hjemmeside, som giver dig penge for at svare på spørgsmål. Svarene finder du gennem en søgemaskine - deraf kommer pengene, nemlig fra sponsorer som Google, Microsoft, Wikipedia, Jubii m.fl.

Hver gang du svarer rigtigt, får du $0.20. Det er selvfølgelig ikke alverden, men jeg endte da med at få $7 i alt ved at svarer på en række spørgsmål i et tidsrum af cirka 15 minutter. Hagen ved servicen er, at man kun har 30 sekunder til hvert spørgsmål. Derfor skal man skynde sig at fx google svaret. Nogle gange er spørgsmålet dog ikke særlig intelligent sat op, og der er kun et begrænset antal af dem i alt. Derfor kan man ikke bare blive ved, for der er kun nogle og 60 forskellige spørgsmål på nuværende tidspunkt. Det ser dog ud som, at der bliver tilføjet nye spørgsmål løbende.

Jeg var selv skeptisk i starten, da jeg nysgerrigt forsøgte at få overført pengene. Desværre kan det kun ske gennem PayPal, som tager et mindre gebyr for at overføre til éns bankkono. Ikke desto mindre kunne jeg efter et par dage se, at pengene godt nok er blevet overført til min PayPal-bruger, så det virker!

Jeg savner lidt nogle praktiske informationer omkring folkene bag, og hvordan de forholder sig til snyderi. Ikke desto mindre er det fedt at kunne tjene lidt hurtige penge bare ved at søge på internettet i få minutter. Jeg kan sagtens se dette koncept gå hen at blive stort i stil med Googles Adwords-reklamer (som jeg i øvrigt planlægger at lægge herind på bloggen, når jeg fylder 18 i juli). Det er i øvrigt fedt, at det er Danmark, som står for nye innovative idéer som denne.

Nedenstående video viser, hvordan processen forløber. Du kan selv prøve på Yagobii.com; dog skal man have vundet mindst $5 for at kunne få sine penge udbetalt.

5 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Funky koncept. Der står lidt om, hvordan Yagobii tjener penge på det her: pctricks.dk (ville have lavet et link til siden, men det tillader kommentarfeltet åbenbart ikke :S)

- Jan

Gustav Dahl sagde ...

Har faktisk fået en henvendelse fra dem, efter at de har læst mit indlæg. Jeg har også fået en rabatkupon, således at min blog snart vil havne derinde med et spørgsmål :)

Anonym sagde ...

Skulle også lige til at spørge, om du havde betalt for at få et spørgsmål med om bloggen :p Jeg har tjent lidt over $10 indtil videre, efter nogle og 70 spørgsmål. Det er da godkendt.

Togbis sagde ...

Hvad hedder bloggeren Wikzo?
Link The Wind Waker
Forkert svar, det rigtige svar var Dahl, Gustav.

DOH! xD

Men jeg fik da lige tjent hurtige 6.80$, ved ikke helt hvad jeg skal bruge dollars til, kunne være man skulle donere dem til et eller andet halløj...

Kristian Hedeholm sagde ...

Det sjove er, at Mathias Hansen - som vi mødte til GDC sidste år - har været med til at udvikle det :D

Men helt ligesom jer andre, så synes jeg også konceptet er helt vildt genialt. Det er en virkelig god måde at reklamere for sig selv på, og hvis det bliver rigtig stort en dag, så vil jeg helt klart benytte mig af det.

Selv har jeg kun lige omkring $5, men det kunne da godt være at jeg skulle se at få gennemført alle 70 spørgsmål, der gemmer sig der inde.

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)