mandag den 8. marts 2010

Kunsten at have sig en god portfolio

Hvis man virkelig vil slå igennem i en arbejdsbranche, uanset hvilken, er det nødvendigt at vise folk, hvad man dur til. Derfor er en god portfolio helt vild vigtig - især i spilbranchen, hvor man som bekendt bedømmes på sine konkrete projekter frem for fine papirer og fancy uddannelsestitler.


Jeg har i et stykke tid kørt en separat Blogspot-blog, som agerede portfolio for de spil, jeg har været med til at udvikle i forbindelse med forskellige game jams/camps. Jeg har dog aldrig rigtig brudt mig om layoutet på bloggen. En portfolies allervigtigste egenskab er, at den giver læseren et hurtigt overblik over de værker, man har skabt, samt viser kontaktoplysninger så en eventuelt kommende chef nemt kan få fat i én. Derfor er en blogstruktur ikke optimal, da man skal scrolle langt ned for at se alle projekterne.

Jeg har søgt meget på nettet omkring emnet. De fleste professionelle koder naturligvis deres egne portfolio-sites, men det skulle undre mig, om der ikke findes nogle gratis alternativer derude.

I min søgning er jeg kommet frem til følgende potentielle løsninger (samt flere her):
Sagen er dog den, at de fleste gratis pakkeløsninger mest af alt henvender sig til kreative folk, som enten arbejder med billeder eller lyd. Jeg har prøvet at oprette en portfolio på hver af de tre sider, men ved de to sidstnævnte følte jeg ikke rigtig at kunne fremvise forklarende tekst på en god måde. Fokusset lå alt for meget på billederne, hvilket ikke er ideelt for at fremvise og forklare game design.

Hvis man er rigtig smart, opretter man sin egen WordPress-blog og finder et af de utallige portfolio templates, som ligger på nettet. Problemet er blot, at det koster penge at købe et nyt domæne, og man skal samtidig betale for serverplads. På nuværende tidspunkt føler jeg intet behov for nogle af delene.

Derfor har jeg i stedet slået mig ned på Behance Network, som er et stort netværk af kreative folk og byder på nogle rigtig spændende networking-features. Bedst af alt giver siden mig mulighed for at oprette en nem og overskuelig portfolio på ganske få minutter. Der er mange avancerede funktioner, og i modsætning til de fleste andre services, er det fuldstændig gratis, og der er ingen dumme begrænsninger, som kun tillader så og så mange projekter, billeder osv.

Hvis du er interesseret, kan du klikke dig forbi min profil og portfolio på Behance Network. Den findes også i minimalistisk view, hvor alt udenom er skåret væk. Personligt foretrækker jeg sidstnævnte, hvor eventuelle interesserede altid kan klikke sig videre ind på min profil, hvis de vil læse mere.

Indrømmet, min portfolie er lidt tom at kigge på lige nu, men inden for den nærmeste fremtid håber jeg på at få tid til at dykke ned i nye spilprojekter.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)