mandag den 29. marts 2010

At gamble med et computerspils skæbne er som et spil poker


Et computerspils skæbne er uvis, indtil det først er på hylderne hos forhandlerne. Et spil kan blive forkastet allerede inden, de første koder er programmeret, når det er godt undervejs i produktionen, eller kort før det skal udgives. Der er rigtig mange elementer, som skal gå op i en højere enhed, før at du og jeg i sidste ende kan sidde med spilæsken i hånden.

Vi kender det alle sammen: Der er så mange spil, som vi hører om og glæder os rigtig meget til, men på et eller andet tidspunkt i produktionsfasen går noget galt, og udviklingen bliver afbrudt - spillet ser dermed aldrig dagens lys. Et eksempel på et spil, hvis skæbne endnu er ukendt, er This Is Vegas. I 2008 præsenterede udviklerne Surreal Software (bedst kendt for deres Drakan- og The Suffering-titler) for første gang spillet, som skulle udgives senere på året. Der skulle bruges mellem 40 og 50 millioner dollars på projektet, som så ganske lovende ud. Spillet stod til at komme til Xbox 360, PlayStation 3 og PC.

I et spil med Grand Theft Auto skulle man bevæge sig rundt i Las Vegas for at starte sit eget imperium. Her skal der spilles poker texas hold em og blackjack for at tjene penge, og når man har nok, skal der købes biler og festes i stor stil for at opbygge sit renommé. Undervejs møder man fjender, der forsøger at stoppe vejen mod toppen, og der bliver udkæmpet drabelige kampe. Poker-dillen er måske ikke så stor, som den har været, men idéen med at have poker indbygget i et computerspil var nu ganske interessant.

Nyheden om spillet blev godt modtaget, og fans af eksempelvis Grand Theft Auto glædede sig til at prøve kræfter med den nye verden i Las Vegas. Men så kom den globale finanskrise, og pludselig blev der ikke længere slået på jungletrommerne fra udviklernes side. Spillet blev fanget i den kontroversielle Midway-affære, der som en af de ældste amerikanske spiludgivere/-udviklere måtte erklære sig konkurs i 2009. Warner Bros. Interactive erhvervede sig rettighederne til spillet ved at opkøbe Surreal Software, og i august sidste år fortalte firmaet, at ideen stadig var på tegnebrættet.

Hvor langt man er kommet nu hos Warner Bros. er endnu ukendt for offentligheden. Det vides dog, at Surreal Software har måttet skære kraftigt ned i medarbejderantallet, så måske er This Is Vegas lagt på hylden igen. Eller måske er det allerede skrottet og ender som så mange andre håbefulde spiltitler på computerspillenes kirkegård? Måske er løbet kørt for This Is Vegas. Tiderne er ganske enkelt anderledes nu, end da man påbegyndte udviklingen af spillet for år tilbage. Med alternativer som Sonys gratis Home til PlayStation 3 og nu også Game Room til Xbox 360, virker det usandsynligt, at This Is Vegas nogensinde får en chance for at kunne slå igennem alvor. Ikke desto mindre forventer flere spilsider stadig, at spillet bliver udgivet i år 2010.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)