søndag den 21. marts 2010

Wordle laver seje word clouds

Tag clouds er ret populært på blogs og hjemmesider, og indtil for nyligt gjorde jeg selv brug af det, men nu kommer word clouds: Kig med for at se en alternativ måde at repræsentere et stykke tekst på. Det er faktisk ganske cool!

Kan I huske Prezi, der gør op med de kedelige PowerPoint-diasshow? Som I måske ved, er jeg helt vild med sådanne lidt tech-y måder at udtrykke sig på, og forleden fandt jeg endnu et fedt værktøj.

I har nok set tag clouds, hvor man samler ord i en klump. Ordenes størrelse varierer, alt efter hvor hyppigt de er blevet brugt, hvilket skaber en særlig grafisk effekt, som ser rigtig fed ud.

Wordle er en hjemmeside, hvor man kan indsætte sin egen tekst. Hjemmesiden vil så automatisk lave en "word cloud", som du efterfølgende kan tweake, hvis du har lyst.

Jeg forsøgte mig lige med at indsætte mit nyligt overståede Studieretningsprojekt (SRP) om romanen Fight club. Det ser ret sejt ud, synes jeg, og jeg kan sagtens forestille mig at bruge det til at lave forsider med i fremtiden.

1 kommentar(er):

Jimmy sagde ...

Det ser noget syret ud, men jeg kan godt lide det ...

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)