torsdag den 26. august 2010

Fremgang i spiludviklingen

Jeg har tidligere sat mig en række mål, og allerede nu er jeg godt i gang med at fuldføre dem. Kom og prøv mit allerførste spil udviklet i Unity.

I sidste uge blev jeg omsider færdig med bogen Beginning C ++ Through Game Programming, Second Edition, som har været mit første rigtige bekendtskab med programmering. Det har været en meget lærerig process, men på den anden side er jeg godt klar over, at jeg ikke kan sætte "Spilprogrammør" på visitkortet, blot fordi jeg har læst denne bog.

Den har givet mig et fint indblik i, hvordan en programmør tænker, og mange af de basale færdigheder med variabler, løkker og lignende har jeg da fint styr på, men alt derudover vil jeg ikke ligefrem kalde mig ekspert i. Måske er C++ ikke det bedste valg for en nybegynder, men et eller andet sted skal man jo starte. Bogen var rimelig god til at tage tingene meget langsomt og beskrive de enkelte skridt, indtil at den omkring lidt over halvvejs begynder at skrue tempoet lidt for meget op, i hvert fald efter min smag. Mange ting blev ikke forklaret grundigt nok, og ofte var det svært at forstå, hvorfor tingene blev udført på en given måde i stedet for en anden. Avancerede emner omkring hukommelse, pointers, vectors, polymorphism m.m. havde jeg også en smule svært ved at forstå.

Alt i alt har Beginning C++ været en fin introduktionsbog, men jeg vil på ingen måde påstå, at jeg kan gå ud i "det virkelige liv" og begynder at programmere i praksis. Der skal mere til end blot en enkelt bog, for det er jo et helt nyt sprog og en ny tænkemåde, man lærer. Alligevel er jeg glad for at være færdig, så jeg kan begynde på noget nyt.

For et stykke tid siden opdagede jeg en hjemmeside 3DBuzz, som har vist sig at være en sand guldgrube. Den huser alverdens tutorials og videoer om et hav af forskellige emner, som kan bruges inden for spiludvikling. Mere specifikt faldt jeg over en række gode videoer om C++ og C#, samt over syv timers introduktion til at bruge Unity game engine - ganske gratis.

I de sidste par dage har jeg så set alle disse Unity-videoer igennem. Godt nok anbefalede de, at man fik styr på C# først, men ikke desto mindre lykkedes det mig at følge med og er nu blevet færdig med et lille Shoot 'em up-arkadespil.

Unity er et rigtig dejligt værktøj at arbejde med, især fordi det er så nemt at få eksporteret sit færdige spil. Det har givet mig mulighed for at lægge mit spil online, hvilket jeg naturligvis har gjort. Prøv mit spil her: Space Shooter (det kører automatisk i en browser) Det er et ret simpelt spil, men i forhold til, at jeg intet kendte til hverken Unity eller C# på forhånd, synes jeg, at det er et ganske fint slutprodukt.Alt i alt kan 3DBuzz varmt anbefales. Deres videoer er virkelig at topkvalitet, og man lærer virkelig meget. De går ikke på kompromis med hverken det ene eller det andet, samtidig med at tonen holdes i meget humoristisk og hyggeligt format. Mange af videoerne er gratis at se, men hvis man vil have adgang til mere, kan man bestille enkelte pakker inden for et givent emne. Desværre sender de ikke dvd'er til Danmark, fordi de tidligere har oplevet problemer med, at nogen lagde dem online til skue for alle, som ikke har betalt. Det er virkelig ærgerligt, for folkene bag disse videoer har åbenlyst lagt mange timers arbejde i dem.

I næste uge regner jeg med at tage det lidt stille og roligt. Jeg vil muligvis begynde at læse Challenges for Game Designers: non-digital exercises for video game designers, som jeg fik ind ad døren her forleden dag. Ellers håber jeg snart at kunne begynde at lege med Unreal Editor igen for at lære mere om, hvordan man designer sine egne levels i FPS-spil.

Derudover nærmer oktober sig, hvor det næste Indie9000 game jam bliver afholdt. Jeg tror, at vi denne gang vil forsøge at lave et spil i Unity. Nu kender jeg i hvert fald en smule til denne motor, så hvis jeg kan nå at blive lidt bedre til at programmere, skulle det nok kunne lade sig gøre.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)