mandag den 18. oktober 2010

Google placerer dig i din egen musikvideo

I går faldt jeg over et spændende svensk tv-program på DR K, som handlede om Google og dets enorme imperium af net-services. Udover at tale en masse om deres fortrolighedspolitik ("don't be evil!"), viste de Googleplex, det store og meget luksuriøse hovedkvarter i Californien, samt en helt ny type musikvideo.

Denne video er, i modsætning til de traditionelle musikvideoer, nemlig semi-interaktiv. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke er stødt på denne tidligere, men imponerende er den i hvert fald. Tanken med The Wilderness Downtown, som er skabt i samarbejde mellem Chris Milk, bandet Arcade Fire, og Google, er, at man ved at gøre brug af HTML5 og Googles Maps' billeder kan sammensætte en musikvideo, som finder sted i éns egen hjemby. Det fungerer således, at man indtaster en hvilken som helst adresse (sandsynligvis sin egen), og ved et magisk tryllestrejf skræddersys videoen, og hovedpersonen løber nu rundt på éns bopæl.

Filmen gør heftigt brug af computerens processorkræfter, og det anbefales - selvfølgelig - at man bruger Googles egen Chrome-browser. Ikke desto mindre er det en spændende måde at udnytte browser-teknologi på. Væk er den gamle konvention om statiske hjemmesider; nu skal tingene være interaktive, og denne musikvideo er med til at spå om en spændende fremtid. Google kan sgu deres kram.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)