mandag den 24. januar 2011

Pc-spil fra min barndom

Her i går sad jeg og surfede lidt rundt på YouTube (ja, det hænder), hvor jeg faldt over nogle klip fra gamle computerspil, som jeg brugte meget tid på i mine yngre dage.

Jeg husker især Spider-Man Cartoon Maker, der, som titlen antyder, var et program til at lave sine egne tegnefilm med Spider-Man. Det blev udviklet af Knowledge Adventure tilbage i 1995 til Windows 3.1 og var overraskende nok et vellykket stykke "educational software".

Det var et ekstremt simpelt tegneprogram, som gjorde det muligt for mig og mine kammerater fra børnehaven/tidlig folkeskole at realisere vores drømme om at blive filminstruktører. Selvom det ikke var meget mere en gruppe statiske scenebilleder, hvor man kunne trække forskellige Spider-Man figurer rundt på skærmen, havde spillet en vis charme. Alle figurer havde deres egne animationer og sound cues, som spilles i takt med, at man bevægede dem rundt med musen. Ovenikøbet var deres stemmer oversat til dansk(!).

Selvom spillet ser primitivt ud med nutidens øjne, kunne man faktisk lave ret sofistikerede film med de enkle værktøjer. Man kunne endda optage sine egne lyde, hvis man var så heldig at eje en mikrofon.

Det er svært at sætte ord på, hvor mange minder det vækker, når jeg ser klip af folk på YouTube, som har lavet tegnefilm i Spider-Man Cartoon Maker. Det var i sandhed gode tider dengang, hvor man ikke bekymrede sig om noget som helst, men bare havde det sjovt med sine venner. Jeg ville give alt for at få lov til at leve børnehave-alderen om igen.

Senere fik jeg endda fat i en Batman-udgave, som var samme koncept bare med andre figurer (Spider-Man har dog altid været den sejeste i mine øjne). Sammen med spil som SimPark, Hugo Trold, The Lion King, og diverse læringsprogrammer som Kvik og Mumitroldene Leg Gemmeleg, udgjorde de en stor del af min barndom og var med til at vække min interesse for spilmediet. Det giver mig en helt nostalgisk følelse at tænke tilbage på alle de gamle pc-spil, som vi morede os med dengang. Ærgerligt nok har jeg ingen anelse om, hvor disse spil befinder sig i dag, men jeg frygter lidt, at min mor har smidt dem ud. Uanset hvad er det tvivlsomt, at spillene overhovedet ville kunne køre på moderne computere. Men det kunne nu være sjovt at prøve dem igen.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)