fredag den 9. september 2011

Medialogi er fedt!

Den 1. september begyndte jeg at læse Medialogi på Aalborg Universitet. Indtil videre går det rigtig godt.

Vores første projekt, P0, er at lave et lille spil i Game Maker, samt skrive en rapport om vores valg og fravalg i spillet. Jeg har kun arbejdet ganske lidt med Game Maker, men det virker som et fint begynderprogram til at lave små 2D-spil. Der er dog også masser af begrænsninger, især når man er vant til game engines som Unity, der har en del flere hestekræfter bag sig. Det er heller ikke optimeret til objekt-orienteret programmering, hvilket nogle gange godt kan være lidt irriterende.

Uddannelserne på Aalborg Universitet er meget projekt-orienteret, hvilket betyder, at man altid arbejder sammen i grupper, typisk for et semester ad gangen om et selvvalgt projekt. Her får man tildelt sit eget grupperum, og ellers er man herre over, hvad der sker (og ikke sker). Man har helt klart meget selv-ansvar på universitetet i forhold til gymnasiet, for her bliver ikke tjekket fravær, og det er éns egen skyld, hvis man ikke møder op og får lavet tingene til tiden.

Min P0-gruppe fungerer rigtig godt. Det er flinke mennesker, og vi arbejder godt sammen. Jeg er den eneste, som har beskæftiget mig med spiludvikling før, så nogle gange skal jeg lige tænke mig en ekstra gang om i stedet for at tage tingene for givet. Faktisk føles det meget som et game jam, blot med den forskel at P0 strækker sig over cirka tre uger, og at vi skal ende ud med en 15-20 siders rapport i sidste ende. Så selvom vi har meget mere tid til rådighed end til et typisk game jam (der varer 48 timer), skal der stadig knokles.

Vi har valgt at lave et simpelt platform-spil, hvor man styrer en Rambo-kylling, som skal ud at redde sin hønsefamilie fra en onde bondemand, der har zombi-fiseret hele bondegården. Ikke noget videre sindoprivende, men vi blev nødt til at inkorporere farmer-temaet, da dette var vores eneste benspænd. Ellers er resten op til os selv.

Vi er blevet kastet direkte ud i det: Vi har hverken haft forelæsninger endnu eller fået en rigtig introduktion til Game Maker. I stedet er vi blevet bedt om selv at prøve os frem med tutorials på nettet. Jeg kan godt lide, at man selv skal lære tingene, men omvendt tror jeg også, at det for nogle af grupperne kan være lidt svært at komme i gang, hvis ingen har prøvet at udvikle spil før. Dog virker det som om, at en stor del har valgt Medialogi netop på grund af spiludviklingen.

Aalborg Universitet har i år oplevet en markant stigning i antallet af ansøgninger, og Medialogi er næsten blevet fordoblet i forhold til sidste år. Vi er lidt over 100 nye Medialoger, hvoraf 16 af dem er piger. På den ene side er det fedt, at vi er så mange, men på den anden side ærgrer det mig lidt, fordi det bliver svært at nå at snakke med alle, da man nærmest hele tiden opholder sig i sine grupperum. Heldigvis er der masser af sociale arrangementer, hvoraf de fleste omhandler indtagelse af alkohol. Det er fedt nok, men jeg savner måske lidt nogle mere stille og rolige arrangementer, hvor man kan sidde og hygge sig sammen uden at være på pub eller lignende. Men det kommer nok med tiden, når vi har lært hinanden bedre at kende.

Så, indtil videre er jeg ganske godt tilfreds med Medialogi. Desværre har jeg endnu ikke fået noget kollegieværelse i Aalborg, da jeg i sidste måned valgte at takke nej til én. Dette gjorde jeg, fordi den lå i et rigtig kedeligt område med kun ganske få studerende, og fordi lejligheden manglede praktiske ting som køleskab, ovn, internet, mv. I øjeblikket bor jeg hos en kammerat. Vi søgte kollegie det samme sted, som er et stort kollegieområde med omkring 200 boliger, hvoraf en del af dem er Medialoger. Jeg ved godt, at man ikke skal være kræsen, men omvendt skal jeg bor heroppe i 3+ år. Så vil jeg hellere vente lidt ekstra på noget godt i stedet for at tage det første, der kommer. Desværre er kø-systemet ret ulogisk sat sammen, så det er svært præcist at sige, hvornår det bliver éns tur.

Her til sidst: Måske undrer du dig over, hvad en Medialog overhovedet er. En af vores tutorer kom med en ret god definition: En Medialog er en nørd med people skills. Det synes jeg, passer meget godt, for det virker som om, at alle er teknologi-nørder, men omvendt er det også Medialogerne, som råber højest til festerne. Folk er i hvert fald meget udadvendte, hvilket jeg synes er rigtig fedt.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)