søndag den 28. august 2011

At tale om spil-afhængighed

Måske kender I Extra Credits, som i de sidste par år har budt på spændende og kritiske videoer om videospils-industrien. For nyligt brød man op med The Escapist (som bl.a. huser Zero Punctuation) grundet økonomiske uoverensstemmelser. Dette har dog ingenlunde betydet, at Extra Credits stopper med at eksistere - tværtimod.


Holdet bag Extra Credits søger nu nye græsgange og har for nyligt oprettet Extra Curricular som et opholdssted og debat-fora for de emner, der bliver taget op i deres videoer.

Deres nyeste episode er ganske unik. Tidligere har det foregået med goofy tegneseriefigurer og med Daniel Floyds lettere opskruet musestemme, men denne gang er temaet lidt mere seriøst, da man i denne uge tager emnet spil-afhængighed og -tvangshandlinger op. Derfor har holdet bag taget en mere personlig tilgang, hvor James Portnow (designeren og forfatteren bag Extra Credits' manuskripter) sidder for åbent kamera og fortæller sin egen historie om dengang, han var ung og tog nogle forkerte beslutninger. Her taler han hudløst ærligt om sit ambivalente forhold til EverQuest, der har ledt til både gode og dårlige ting i hans liv. Det er en meget rørende historie, som fremstår både vedkommende og fjern på samme tid. Jeg vil ikke sige, at jeg har stået i samme ekstreme situation, men jeg kan sagtens nikke genkende til følelsen af at bevæge sig ind i en virtuel verden til fordel for at acceptere virkelighedens realiteter.

I dag er James Portnow en anderkendt spildesigner, men det har åbenlyst ikke været nogen nem rute, han har taget. Hans to videoer er virkelig tankevækkende, og det er meget modigt gjort af ham at fremstå så åben foran flere tusinde mennesker, som kommer til at se ham på YouTube. Det giver én en god anledning til at revurdere, hvordan man behandler sig selv og andre i sit eget liv, og giver i særdeleshed grund til at værdsætte de ting man allerede har kært. Selvom videoerne er forholdsvis lange, er de klart anbefalesesværdige. Det glæder mig at se, at vores medium er ved at blive så modent, at tiltag som Extra Credits, Kill Screen og The Brainy Gamer m.fl. er blevet så udbredt og populære, som de er. Stort kudos herfra!0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)