torsdag den 7. februar 2008

Dansk studenterspil nomineret til stor pris

Da jeg var et smut forbi København for at besøge D3-messen i november sidste år, hørte jeg nogle foredrag fra forskellige personer i spil- og filmbranchen. Det er min store drøm en dag at blive spilprogrammør, og udover at lære en helt masse om udviklernes baggrund og kompetencer, blev der vist en række forskellige eksempler - jeg så eksempelvis, hvordan fysikken bag nogle animerede objekter fungerer. Der blev også vist en række små spil kreeret af studenter blandt andet fra Dansk Akademi for Digital Interaktiv Underholdning. Et af disse var et spil kaldet "Flipside", som for nyligt vandt en særlig pris for studenterskabte spil. Nu er det blevet nomineret til at kæmpe mod 11 andre hold for at vinde den såkaldte "2008 Best Student Game Award" ved det kommende Independent Games Festival, som afholdes under den berømte GDC-messe (Game Developers Conference) i San Francisco.

Spillet går i korte træk ud på, at man styrer en mand i en platformverden. I starten løber han rundt i et idyllisk og lallegladt univers, men ved at trykke på en knap, kan man vende hele verdenen rundt til det rene helvede. Hér er hovedpersonen ond, råber højlydt, og skal bekæmpe en række farlige monstre. Spillet er bygget over Valve's Source-motor, som Half-Life 2 bygger på.

You have just escaped from a mental institution. You’re on the run. The sun is shining, the birds are singing. You are jumping happily from cloud to cloud. You know that the only way to freedom is by reaching the ship at the end of the level. A cute bunny is jumping towards you, blocking your path. By pushing a button the whole world flips around and shows its dark side. The bunny is now an evil nurse who is trying to stop you from getting away. You headbutt her, clearing your path. With a push of the button the world flips back and shows its light side again.
Bare dét at en flok danske studenter har lavet et så innovativt spil er en hel sag i sig selv; men at de skabte det blot på en måned er endnu mere imponerende! Spillet har tydeligvis hentet inspiration fra Super Paper Mario, men stilen er noget anderledes. Man har desuden valgt at håndtegne mange af objekterne på pap og så sidenhen scannet dem ind på computeren. Nu har jeg ikke set de andre nominerede spil, men ud fra de få film på hjemmesiden vurderer jeg, at Flipside har en god chance for at vinde præmien på 50.000 dollars. Man kan i øvrigt downloade spillet på hjemmesiden, hvis man ejer Half-Life 2. Siden er endda holdt i den specielle positive kontra negative stil, hvilket er rigtig fedt.

1 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Det ser faktisk enormt gennemført ud. Jeg kunne godt tænke mig at se det blive til noget stort.

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)