mandag den 31. marts 2008

Hurtigskrivning

Denne tekst er skrevet uden nogle pauser overhovedet. Vi lavede engang noget lignende i en dansklektion, hvor vi fik til opgave at skrive nonstop i to minutter ud fra et givent emne. Jeg prøver for sjovs skyld at gøre det igen, men hvad resultatet bliver, er ikke til at sige. At skrive er sjovt, men det er svært at skrive, når man ikke ved, hvad man vil skrive om. Jeg har netop oplevet det smarte ved Google Docs, som er en onlineudgave af den velkende kontorpakke, bestående af et skrive-, regne- og præsentationsprogram. Det fungerer rigtig godt og kræver kun en browser, og man kan tilmed dele sine dokumenter mellem flere personer.

I dag var jeg i biografen med mit spanskhold, hvor vi så en mexicansk film. Jeg husker ikke titlen, men den handlede om tre drenge, der levede lidt "ude på landet" og kiggede efter piger og sådan. Filmen var måske ikke den allerbedste, men den viste på en ret spøjs måde, hvordan drengene prøver at få fat i en særlig pige. Filmen var barsk, da drengene til sidst ender med at "komme til" at slå pigen ihjel, tror de, fordi hun sladrede om deres overgreb på hende i skolen. Læren straffede drengene med, at de skulle tage bukserne af og vise deres røvballer foran hele klassen. Nå, men som sagt er de ved at slå en pige ihjel for hævnens skyld. De kaster med sten på hende og tror på et tidspunkt, hun er død. Derfor bærer de hende hen til en sump, hvor de stille lægger hende ned i vandet. De dræber også op til flere små kattekillinger ved at drukne dem i selvsamme sø, og en enkelt bliver også hængt ...! Den er en smule urealistisk, filmen, men stadig god på sin egen mærkelige facon. Vi lærte ikke så meget spansk af den, da vi lærer den udgave af sproget (katalunsk eller noget i den stil, tror jeg det hedder), der tales i Spanien, mens mexicansk er lidt anderledes. Vi så for øvrigt filmen i Øst For Paradis, som er en ret beskeden biograf, oldgammel, med vistnok kun én eller to sale.

Lige nu sidder jeg ved mit skrivebord og leger lidt med Ubuntu. Jeg har søgt efter et tidslinjeprogram, da jeg gerne vil lave tidslinjer på min bærbare, når vi har historietimer. Desværre uden held. Der findes mange online-timeline makers, men har endnu ikke fundet en ordentligt en. I førnævnte Google Docs er der dog en gadget til regnearksdelen, men det hele er ret besværligt.

På onsdag skal jeg sammen med en klassekammerat på job hos hans brors svigermor, hvor vi skal gøre rent på en lægeklinik. Ikke verdens mest interessante arbejde, men vi får 90 kr. i timen for det, og vi skal gøre det tre gange om ugen á to timer pr. gang. Det virker meget nemt at gå til, og det er efterhåndende længe siden, jeg gik med (morgen)aviser, hvilket var virkelig trælst.

I dag fik vi engelskstile tilbage. Vi skulle skrive en kort gennemgang/diskussion af Martin Luther Kings berømte tale, "I Have a Dream", og især lægge tryk på de mange retoriske elementer, han bruger. Vi har tidligere arbejdet med andre kendte taler, bl.a. Lincolns Gettysberg-tale, og generelt synes jeg rigtig godt om Kings tale, der kort fortalt handler om de sortes rettigheder i landet. Jeg fik 10 for min opgave og er godt tilfreds, trods de mange fejl hist og her. Lige nu er vi i gang med at læse en roman kaldet "The Catcher in The Rye", hvilket en en meget berømt bog skrevet af J.D. Salinger. Jeg er nået til omkring siden 70, og indtil videre handler den om den her dreng, som har set sig gal på hele verden. Stort set alt og alle irriterer ham, og på en meget anekdotisk (findes det ord?) måde beskriver han sit syn på bl.a. hans skolegang og dertilhørende kammerater. Det er den første rigtige bog, jeg nogensinde har læst i engelsk i skolen. Bogen er skrevet på en meget personlig måde med mange hverdagsvendinger og talesprog, så den er rigtig nem at læse.

I fredags var jeg og fire andre fra klassen sammen om aftenen for at spille poker. Vi spillede - for mit vedkommende: første gang nogensinde - med rigtige penge, hvor et indskud bestod af en halvtredser. I starten gik det meget fint for mig, men med tiden sad jeg pludselig med 70-75% af alle jetonerne. Et par gange vandt jeg med held, for eksmpel havde jeg ikke set, jeg havde en flush. Nu begyndte jeg at spille mere fesent ved kun at lægge penge ind en gang imellem, og med tiden dummede jeg mig. Nu var pengene mere ligeligt fordelt mellem os tre, der var tilbage, og til sidst går jeg all-in mod en modspiller, der flere gange har vist sig at bluffe. Jeg havde par konge, og han havde en straight. That's it, jeg tabte og tog hjem, for klokken var ved at blive ret mange. Vi så i øvrigt X Factor-finalen, hvor som bekendt den kække Martin fra Ørum vandt. Jeg ved sgu ikke, om jeg synes, det er fortjent, men én ting er sikkert: Det er lidt syndt for hende Laura, at hendes udseende (Sherk-næse FTW!) har haft så stor betydning for hendes show; at alle mente, hun havde tabt på forhånd. Den bedste ting i finalen var helt klart dér, hvor alle de dårlige/sjove fra tidligere kom og sang sammen. Det var simpelthen genialt sat sammen, at både et par tvillinger, nogle udenlandske pibemus, en Råohbby Vilams med sine mæh-lyde. en 80-årig jotler (stavet korrekt?) fra Polen (tror jeg nok hun var), en blind pige, en rockstjerne osv. sang sammen. GE-NI-ALT, siger jeg bare. Det var også ved at være på tiden, at showet sluttede. Jeg var ved at blive træt af al den mediedækning, DR fik. Alle gratisaviser skrev om det, og gør det stadig; det er til at brække sig over.

Hov, i morgen er det jo den første april. Så skal alle snydes *gnækker*. Ej, jeg er ved at blive lidt træt af den dag, men denne gang har jeg bestemt mig for at se Tv-Avisen. Jeg kan nemlig huske, at en pige fra min gamle klasse fortalte, at de altid lavede noget sjovt i deres 19-udsendelse den 1. april. Desværre har jeg aldrig set dette, men det vil jeg altså gøre i morgen.

Nu ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal skrive mere. Jeg havde gået og håbet på, at jeg modtog Super Smash Bros. Brawl (Wii) med posten i dag. Spillet, amerikansk, blev sendt fra Play-Asia sidste tirsdags, og jeg modtog en Freeloader fra Coolshop forleden dag. Wii'en er nemlig regionslåst, hvilket vil sige, at man skal bruge et særligt stykke software for at spille titler fra andre regioner. Lidt surt, men jeg gider sgu ikke vente til juni/juli, hvor spillet udkommer i Europa.

Det var alt for denne gang. Nu skal jeg til at læse historie, nemlig om 1800-tallets Danmark. Møgspændende, at I bare ved det! Det er en god øvelse at skrive uden at tænke videre over det. Det øger helt klart ens kreative produktionsevne, og det er vist en rigtig god måde at starte ud med et skoleemne på, ved at brainstorme. At skrive frit fra leveren er dejligt forfriskende. Det er sjældent, at jeg skriver mine tanker ned på denne måde, men ofte går jeg (eller sidder/ligger) og tænker på denne måde med tanker ud over det hele. Jeg nærmest springer fra den ene association til den anden, og ofte har jeg så meget i gang på samme tid, at jeg glemmer mange af tingene. Selv ikke med MEMO-teknikkerne kan jeg holde styr på det hele, så derfor skriver jeg ofte stikord ned, hvis jeg for eksempel gerne vil skrive om noget her på bloggen. Apropos blog, så skal jeg lige huske at gøre opmærksom på, at jeg skifter navn på fredag!

//Over and out.

Ps. jeg har dog tilladt mig at læse ovenstående igennem og rette småfejl og lignende.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)