mandag den 2. juni 2008

Så er sommeren for alvor begyndt

Nu er der gået et helt år, siden jeg sagde farvel til folkeskolen. Jeg er netop færdig med mit første gymnasieår - nu mangler jeg bare eksamenerne, som jeg ikke gider beskrive her (jeg skal op i mundtlig AT og fysik).

Jeg er blevet rigtig godt tilfreds med at gå på gymnasiet. Jeg er glad for endelig at vætr sluppet væk fra folkeskolen, hvor jeg ikke havde det særlig rart. Det startede med, at jeg flyttede skoler en del gange. Til sidste endte jeg på én, hvor jeg gik fra 4. til 9. klasse. Dengang var jeg en ret genert dreng, og klassen havde svært ved at tage ordentligt imod mig. Det resulterede i, at jeg aldrig følte mig som en del af fællesskabet, og derfor overvejede jeg mange gange at skifte skole. Det blev bare aldrig til noget, fordi der var eksamener og alt mulig andet hurlumhej. Jeg sagde til mig selv, at der kun var et enkelt år tilbage, og så kunne jeg for alvor starte på en frisk derefter. Dét gjorde jeg og er nu endt på et gymnasium, hvor jeg ikke kendte nogen i forvejen. Det kan være lidt hårdt i starten, men så skal man tænke på, at mange af ens klassekammerater heller ikke kendte nogle på skolen i begyndelsen (selvom der nu var en del, der kendte andre fra forskellige bekendtskaber). Jeg er ikke i tvivl om, at jeg tog den rigtige beslutning, da jeg valgte at tage på en STX-uddannelse, der ligger langt væk fra min gamle skole. Faktisk er der en længere historie om mit valg af gymnasium. Jeg kan kort opsummere, at jeg ikke havde valgt det gymnasium, som alle fra mine gamle klasse havde. Alligevel blev jeg af fordelingsudvalget smidt ind på lige netop det sted, jeg mindst ønskede. Efter mange opkald med forskellige folk fik vi heldigvis ordnet det, så jeg kom ind et andet sted, nemlig Århus Statsgymnasium med en linje med vægt på det sproglige. Det er jeg ekstremt glad for, fordi jeg virkelig trængte til en frisk start. Jeg var, som man siger, kørt død i min gamle klasses sociale relationer.


Udover en ny skole er der også sket en del andre ting i mit liv siden sidste år. Jeg har måtte sige farvel til en del mennesker af diverse årsager, men heldigvis har jeg fået en masse gode venner på min nye skole. Jeg har været i gang med en del småprojekter, hvoraf nogle er færdiggjort, mens andre kræver mere tid. Jeg er blevet mere bevidst om mit eget liv og har sat nogle små mål, jeg ønsker at opfylde. Jeg er begyndt at tænke mere over fremtiden, og hvordan jeg er overfor andre mennesker. Det er uhørt vigtigt at have en positiv indstilling, inden man går ind til noget eller nogen. Selvom det lyder meget klichéagtigt, så er vi trods alt alle mennesker i den sammen verden, og vores mest basale opgave er at kunne fungere sammen med hinanden.


Min familie er i øvrigt begyndt at kigge efter nyt hus. Måske husker I sagen om vores trampolin for et par år tilbage? Kort sagt kan jeg fortælle, at det er blevet meget værre. Ikke kun omkring vores blå trampolin, men nærmere omkring ejerforeningen, og hvordan de stædigt strider imod en masse ting, jeg ikke ønsker at komme ind på her. Vi bor skam udemærket, men miljøet omkring os er så giftigt, at vi muligvis vil forsøge at flytte væk. Vi bor nemlig i et rækkehus med stor fælles have, og derfor er det umuligt at undgå at møde vores [sure] naboer indimellem. Men lad os nu se ... nu vil jeg bare nyde min (læse)ferie, som jeg har haft siden i onsdags. Jeg bør nok snart begynde at øve mig på min AT-fremlæggelse, men mon ikke jeg når det tids nok? :-)

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)