torsdag den 12. juni 2008

Hjælp Mozilla med at slå verdensrekord

Folkene bag verdens bedste browser, Firefox, har sat sig et mål: At få en rekord i Guinness Rekordbog med det stykke software, som der er blevet downloadet flest gange i løbet af 24 timer. Noget lignende er aldrig blevet gjort før, så man kan sige, at de er sikre på at få den med, men jo højere tallet bliver, desto bedre.

Der er tale om version 3 af Internetbrowseren. Jeg har længe kørt med forskellige betaudgaver og er simpelthen ovenud positiv over for den. Udover de mange gode brugerskabte tilføjelser (såkaldte addons eller plugins), der lader dig skræddersy browseren helt til din egen smag, er der smidt en lang række lækre funktioner i pakken. Den største nyhed er efter min mening det intelligente adressefelt. Det er ganske enkelt genialt, at uanset hvor lidt man husker omkring en hjemmeside, vil baren altid forsøge at lede efter det link, du måske besøgte for en uge eller måned siden. Mange andre ting er blevet optimeret og fået bedre designs, der i øvrigt passer både til Windows, Mac OSX og Linux med standardikoner. Download-funktionen er blevet bedre, og hjemmesider loader hurtigere. Og ikke mindst er programmet blevet meget mere stabilt og suger ikke de utrolige mængder ressourcer, som 2'eren havde problemer med. Læs mere om de nye features her.

Jeg kan ikke anbefale denne browser nok. Firefox 3 er simpelthen mit all-time favoritprogram, og derfor vil jeg naturligvis gerne have, at så mange som muligt prøver programmet. Derfor er denne "markedsføringskampagne" enormt smart, da det er en forholdsvis billig måde at udbrede open source-browseren. En masse folk har skrevet sig op på denne hjemmeside (lidt over 6000 danskere), hvor man tilkendegiver, at man agter at downloade programmet på selve dagen. Denne dag er nu blevet offentliggjort: Firefox 3 udkommer i sin færdige version tirsdag den 17. juni 2008! Så hvis du er frisk på et alternativ til det halvfesne Internet Explorer-program, du med stor sandsynlig benytter på din Windows-boks, så gør Mozilla en tjeneste og hent Firefox-browseren på næste tirsdag.

I øvrigt vil jeg lige sige, at jeg er overrasket over, hvor mange af mine læsere der benytter andre browsere end Internet Explorer, jævnfør med bloggens afstemning, som rundede stemme nummer 100 for nyligt.

Download Day - English

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)