tirsdag den 5. august 2008

Game Development Camp 2008

Du har måske lagt mærke til, at bloggen har stået stille i et godt stykke tid. Det skyldes blandt andet, at jeg i den foregående uge har været i Aalborg sammen med en ven. Vi var på en sommercamp, afholdt af UNF (Ungdoms Naturvidenskabelige Forening), der går under navnet "Game Development Camp" (GDC). Kort og godt handler det om, at 50 gymnasieelever på en uge skal udvikle et computerspil helt fra bunden. Vi var opdelt i syv gruppe á seks personer, og mange af os var helt grønne inden for programmering og deslige. Spillene blev derfor ikke videre avanceret, men på en uge (snarere fem dage), vil jeg mene, at det er ret godt gået. Vi benyttede os af en game engine i Blender, et open source-program, og brugte en smule Python-scripts hist og her.

I vores gruppe valgte vi at udvikle "Gravity". Spillet går ud på, at du styrer en kugle rundt i en tredimensional verden lidt i stil med Super Monkey Ball. Det specielle er, at man skal benytte sig af tyngdekraften for at forcere forskellige baner. Hvis du er interesseret, kan du hente vores spil på dette link. Desværre havde vi problemer med at få spillet overført til andre maskiner, på grund af forskellige filer, så derfor virker spillet ikke i .exe-formatet. Ej hellere er det lykkes mig at afspille filen i Blender ... snøft. Men du kan stadigvæk downloade de andre spil, som er vitterlig forskellige og meget kreative. Vi har nemlig alle valgt at gå Open Source, sådan at alle har mulighed for at hente kildefilerne og rette/arbejde videre med dem i fremtiden.
Alt i alt var det en meget lærerig camp. Vi hørte en masse fordrag af folk inden for branchen. Vi havde blandt andet et par stykker fra IO Interactive (Hitman, Freedom Fighters og Kane & Lynch), en mand fra et mobilspilsfirma, og en argentiner fra Blender (Big Buck Bunny) forbi. Vi fik et dybere indblik i, hvad computerspil er, hvordan de laves, og hvordan man får dem ud til forbrugerne.

Der har været en del pressesværmen rundt om campen, som er forholdsvis ny og den største i verden af sin slags. En del netsider har skrevet om os, og den lokale TV2-station var også et kig forbi.

Lige nu har jeg ikke så meget overskud til at komme med flere detaljer; jeg kom hjem i søndags og er stadig en smule træt. Du kan læse meget mere om campen her (med blogs og meget andet), eller tage et kig på vores Wiki.

Danmarks største samling af nørder. På forreste række ses Pablo Vazquez fra Blender Games.

2 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Årh, det billede. Geek alert! xD
Lyder ellers som en interessant tur.

Anonym sagde ...

Lyder som om, du havde det sjovt n_n
Jeg kan godt huske, at vi hørte om arrangementet til D3, men jeg tænkte ikke så meget over det.

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)