fredag den 5. december 2008

Læser du nogensinde bunden af min blog?

Af ren nysgerrighed kunne jeg godt tænke mig at høre, om I nogensinde scroller ned igennem min weblog. De fleste, inklusiv mig selv, plejer blot at læse de to-tre nyeste indlæg, der som regel befinder sig i toppen på blogs. Grunden til at jeg spørger, er, at jeg er lidt i tvivl om, hvor mange indlæg jeg skal vise på forsiden. I starten valgte jeg 10 blogindlæg, men har forøget det til 15 nu. Men hvis ingen alligevel læser de midterste og nederste posts, kan jeg jo lige så godt formindske tallet for at få siden til at loade en smule hurtigere.

Såeh, hvordan læser I egentlig mine indlæg? Følger I med regelmæssigt og dermed kun læser den øverste tekst, eller scroller i ned for at læse ældre posts? Bruger I overhovedet tag-funktionen til kun at se indhold, der (måske) interesserer jer? Eller vælger I i stedet at benytte mit RSS Feed? (som efter min mening er en knalgod måde at holde sig opdateret på) For at abonnere på feedet skal du blot klikke på det lille orange ikon i adressefeltet i din browser, eller alternativt at trykke på "Powered By"-ikonet nederst i højre menubar.

4 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Jeg klikker bare ind på din blog en gang imellem og læser de nyeste beskeder, så jeg plejer aldrig at kigge i bunden.

Jan Jægermark sagde ...

Hvis det ikke var fordi, webdesign interesserede mig, ville jeg nok aldrig tjekke bunden. Folk skimter, når de tjekker et website. Hvis ikke en overskrift eller noget andet fanger dem, smutter de videre. Men okay, dette gælder mest folk, der besøger en side for første gang. Kender folk siden og ved, hvad den handler om, er det større tendens til, at de læser mere. Men bunden af en side, er - i stort set alle tilfælde - no man's land; Den er der næsten ingen, der tjekker.

Jo højere det indhold, du vil fremhæve, er på siden, jo større chance er der for, at det vil blive set. Giver også god mening. Undersøgelser viser også, at jo højere på siden et RSS-ikon er, jo flere subscribers får man.

10 indlæg på forsiden er standard og helt fint. Medmindre du har intentioner om at gå i et permanent flow, hvor du sparker 3-4 indlæg af om dagen, synes jeg ikke, du skal vise hverken mere eller mindre end 10. Alternativ kunne du vise de seneste 20 indlæg ude i din sidebar, men ved ikke, om Blogger har den mulighed. Din side loader i øvrigt ikke voldsomt hurtigere, hvis du skærer ned på indlæggene, medmindre du poster 10 billeder i hvert eneste indlæg og hvert eneste indlæg er en lang anmeldelse af en bog på 10.000 sider :P Ej ... der findes selvfølgelig folk derude med en dårlig internetforbindelse, så alt tæller, men 10 indlæg er som sagt helt normalt, og det synes jeg ikke, du skulle gå væk fra. 15 indlæg er for meget efter min mening.

RSS-ikonet ville jeg måske fremhæve noget mere, og så ville jeg smide det enten over eller under "Om mig"-boksen. Altså, hvis du vil have flere subscribers. Folk kan selvfølgelig godt regne ud, at der er RSS Feed på en blog, men der er også ekstremt mange derude - internetnørder, gamere osv. - som ikke har en anelse om, hvad det der RSS er, eller også ved de, hvad det er, men ved ikke, at 99 % af alle blogs har RSS.

Anyway, jeg abonnerer på dit feed, så det er på den måde, jeg holder mig opdateret. Jeg klikker ind, jeg læser overskriften, og hvis det er noget med gaming, skimter jeg måske bare indlægget eller lukker siden ned. Hvis overskriften fanger mig, og indlægget ikke er alt for langt, læser jeg det ... og i de fleste tilfælde kommenterer jeg på det :) Og jeg læser/skimter stort set alle de indlæg, jeg ikke har set før. Så jeg har ikke behov for at

Folk bruger kun tags (eller søgefunktionen), hvis de kommer for at lede efter noget bestemt - hvilket nok forekommer meget sjældent på din blog (og min). Men tags er stadig en super god måde at kategorisere sine indlæg på; så fjern endelig ikke tags-menuen (hvilket du nok ikke har tænkt dig).

Nå ... håber, det var et svar, du kunne bruge :) Kom vist ind på alt for meget, lol.

Gustav Dahl sagde ...

Jeg siger rigtig mange tak for din kommentar, som jeg helt klart kan bruge til noget. Ændrer tallet til 10 og forsøger at få gjort RSS-ikonet mere tydeligt :)

Jan Jægermark sagde ...

Jeg tænkte bare wtf, da jeg så, hvor lang min kommentar egentlig var :P Men hey, det ser sgu godt ud med RSS- og Chart-ikonet :D

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)