onsdag den 7. januar 2009

Lidt tweaking hist og her

Jeg har her til aftes forsøgt mig med at lave lidt om på designet af bloggen. Da min viden om hjemmesidekodning er meget begrænset, har jeg gjort brug af diverse nethacks, som jeg har fundet. Jeg har længe gået og overvejet at tilføje et eller andet i venstre side af bloggen. Jeg har nemlig aldrig rigtig kunne forstå, hvorfor man ikke udnytter al pladsen i stedet for at have så meget spildrum. I dag fandt jeg så en skabelon, som gjorde dette muligt. Efter at have leget lidt med det hele gav jeg dog op. For det første brød jeg mig ikke om udseendet, fordi det ikke rigtig passede til bloggen. Det føltes alt for proppet og klaustrofobisk. For det andet var der en masse bøvl med at skulle ændre en helt masse ting, så til sidst besluttede jeg mig for at lave det hele blive ved det gamle.

Jeg har her taget et screenshot af, hvordan min side så ud, da den havde tre kolonner i stedet for to.

6 kommentar(er):

Jan Jægermark sagde ...

Hva' saten :) Du har ændret din sidetitel (lagde jeg mærke til tidligere), og for lidt siden har du udskiftet noget HTML-kode, så din "main" sidetitel kommer til sidst, når man klikker ind på et indlæg. Am I right?

Og du har fundet ud af, at man kan ændre overskrifter på feeds :P Og "seneste kommentarer" er kommet ind. SUPER! Det er jeg glad for.

Med dit nuværende layout ser bloggen ordentlig ud på skærme med 800x600 skærmopløsning. Der er stadig folk, der kører med en så lav opløsning, men jeg tvivler lidt på, at din målgruppe gør det :)

Efter at have kigget lidt på layoutet med tre kolonner, synes jeg faktisk, det ser o.k. ud. Men kan godt forstå, du synes, det ser noget klemt ud. Der kunne godt være en anelse mere bredde på den midterste kolonne.

Thumbs up for de gode tweakings :)

Jan Jægermark sagde ...

Underligt. Seneste kommentarer virker ikke nu :(

Gustav Dahl sagde ...

Det er ret irriterende. Nogle gange loader kommentarerne bare ikke. Jeg tror, det er fordi, det er et 3. parts plugin af en art. Hvis ikke systemet viser sig at være mere stabilt, kan det være, at jeg skrotter det :\

Gustav Dahl sagde ...

"og for lidt siden har du udskiftet noget HTML-kode, så din "main" sidetitel kommer til sidst, når man klikker ind på et indlæg. Am I right?"

Jeps, jeg læste et sted, at det giver en fordel mht. søgning. Således, hvis nogen søger på noget, som findes på min blog, vil de se indlæggets titel først og så dernæst min blogs navn. Ifølge Google Analytics er følgende de ti mest "hittede" søgeord, der har ført til min blog:

1. Sjovt hackerspil
2. Flamingodans
3. Dansk statsborger test
4. Gustav s spanget
5. Kinesiske spil mahjong
6. Wikzo
7. Billeder til skrivebordet
8. Diktatøvelser
9. Flamingo dans
10. Sjove oversættelser

Hvad sker der lige for folk? Underlige søgeord ... :P

"Og du har fundet ud af, at man kan ændre overskrifter på feeds :P"

Hvad mener du med dette?

Jan Jægermark sagde ...

Det med sidetitlerne skrev jeg helt vildt meget om herinde, lige da jeg genåbnede min blog: Linky. Men det har du vist glemt :) Og det var i sammen indlæg, hvor vi diskuterede min lange overskrift (sidetitel) for mit feed.

Det er nogle sjove søgeord, ja :P Du burde næsten smide noget Adsense ind i de indlæg, så du måske kan tjene lidt :P

Gustav Dahl sagde ...

Ah, nu ved jeg det. Det er fordi, Blogger automatisk laver hjemmesidens titel = feedets titel. Jeg har ikke ændret noget ved RSS Feedet, udover at lægge det ind hos FeedBurner.

Jeg er for ung til at køre Adsense. Man skal være 18, siger Google. Regner dog med at lege lidt med det om et halvt års tid.

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)