onsdag den 29. december 2010

Call of Duty udført IRL med fotorealistisk grafik

En gruppe skydeglade drenge, som går under brugernavnet freddiew på YouTube, har sammensat en video, der viser, hvordan det ville se ud, hvis Call of Duty: Modern Warfare var virkelighed.

Filmen er utrolig godt lavet, og alt passer ned til mindste detalje. Dog er det samtidig en påmindelse om, at selvom videospil i dag bliver mere og mere realistiske (nogle vil mene for realistiske), så er det altså stadig urealistisk krig. Nok ser det realistisk ud på overfladen, men jeg tvivler alligevel stærkt på, at rigtige soldater opfører sig på samme måde, som det er tilfældet med de mange skydespil.

Magasinet EDGE havde for nylig en artikel med titlen "War Porn" om netop dette emne. Her diskuterer forskellige soldater, psykologer og folk fra spilbranchen, hvorvidt de mange krigsspil er skadelige for ungdommen. Konsensusen er, at selvom digitale krigsspil ligger meget tæt på virkeligheden, er der masser af facetter fra en soldats farlige arbejde, som ikke kommer med. I de fleste, hvis ikke alle, skydespil er der jo ingen direkte konsekvens, som det er tilfældet med virkelig krig, for når man dør, spawner man jo bare op igen uden den mindste skramme. Det er også sparsomt, hvor mange civile mennesker, man finder i spil som Call of Duty, Battlefield og Medal of Honor: Dermed fjernes hele problematikken med traumatiserede soldater, som vender hjem med psykisk sammenbrud, fordi man ved et uheld er kommet til at skyde på de forkerte folk. Eller hvad med sådan noget som friendly fire, som utvivlsomt hænder indimellem? Man skal være gjort af særlig stof for at kunne tackle et problem af dén kaliber.

Naturligvis er krig en rigtig slem ting, men så længe det bare handler om fiktiv krig i et virtuelt spil, er det mere eller mindre det samme som at lege røver og soldater, hvis du spørger mig. Ikke desto mindre forsøgte Atomic Games med Six Days in Fallujah at fange nogle af de dilemmaer, som en soldat notorisk bliver stillet over for, når han er udsendt - når man står og skal vælge mellem to løsninger, som begge har ubehagelige følger. Der er ingen "rigtig" måde at gøre tingene på, og uanset om man vælger A eller B, vil det få fatale konsekvenser for rigtig mange menneskers liv. En skam at Konami ikke turde holde stand efter den voldsomme hetz, som spillet blev udsat for, da det blev annonceret for et års tid siden. Jeg håber, at vi på et eller andet tidspunkt kommer til at se spillet, selvom det er tvivlsomt. Konceptet var i hvert fald spændende, og det virkede som om, at Atomic Games havde mod på at gøre noget anderledes.

Nå, men nok om dét emne for denne gang. Her er den nævnte film. Tjek i øvrigt deres Rocket Jump og Aimbot, som også er ganske underholdende.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)