fredag den 3. februar 2006

Spore til Nintendo Revolution?

I går sad jeg og læste i et gammelt >pcplayer-blad fra juni 2005. I bladet var der en lang og ret god artikel om spillemessen Game Developers Conference, som bliver holdt hvert år.
Manden bag The Sims-succesen, Will Wright, havde åbenbart sidste år vist et nyt, stort spilprojekt frem kaldet "Spore"(betyder noget i retning af "udvikling").

Spillet går ganske enkelt ud på, at man starter med en lille bakterie, måske ligefrem en amøbe.
Denne lille klump svømmer rundt i en form for væske og skal vokse sig større og bedre.
På et tidspunkt får man valget at udvikle det lille væsen, fx. ved at give den ben eller klør.
Senere er den måske så intelligent, at den kan gå op på landjorden.
Her kan der bygges byer og en masse andet, men hvis det er for lidt, kan man da bare rejse til en anden planet. Måske en anden galakse eller et andet univers?
Spillet reagerer udelukkende på spillernes individuelle valg, og alt afhænger af, hvordan ens figur ser ud. Nogle er gode til et eller andet pga. deres store kropsbyggelse, mens andre er gode til fx. at gemme sig eller sno sig, fordi de har en meget elastisk krop.
Mulighederne er uendelige!

Spillet vil endda uploade dine væsener online over en internetserver, så man hele tiden kan se andres kreaturer. Ja, man kan faktisk blive venner med dem eller gå i krig, hvis det er det man ønsker. Når man bevæger sig rundt, er de væsener, der omgiver rundt i landskabet, ikke computerstyrede, men derimod andre spillere. I et fx. et hav er de øvrige fisk i spillet ikke bare computere, men 'levende' personer, som lever deres liv på deres måde.

Til Will Wrights tale til GDC viste han en video-demo fra det kommende spil, mens han forklarede en helt masse om det(for at se videoen: klik hér og rul ned indtil du kommer til Will Wright discusses his new game creation called "Spore").

Spillet skulle efter ham selv være helt unikt og totalt anderledes. Spore vil, i stedet for så meget andet, sætte spillerens egne valg i fokus på en helt ny måde. Konceptet er aldrig set før, og da jeg læste om det, var jeg 110% solgt. Det virker som det perfekte spil, efter min mening!


Desværre er der ingen udgivelsesdato for Spore endnu, men man regner med, at det kommer i slutningen af dette år. Hvis man går ind på spillet hjemmeside(det bliver udgivet af EA Games), ligger man hurtigt mærke til den grafiske stil, der minder mig en del om musikspillet Electroplankton til Nintendo DS.
Introen på siden viser kort og godt, hvad spillet vil indeholde: Man skabe sit eget lille 'monster' og styre den i dens dagligdag uden nogen former for regler eller retningslinjer. Monstret kan vokse sig større og mere magtfuld og måske en dag blive overherskeren af alle.

Da jeg læste alt det om, at det ville være en ny slags genre, tænkte jeg med det samme på Nintendo Revolution.
Her er mine argumenter for, at det burde/at det kommer til Nintendo Revolution:

Spillet vil fungerer rigtig godt med Revolution håndcontrolleren

Det vil kunne spilles online via Wi-Fi Connection

Den visuelle stil minder ret meget om Electroplankton

Nintendo Revolution kommer sansynligvis i slutningen af år 2006 ligesom Spore

Spillet passer perfekt til Nintendos drøm om at være anderledes

Wil Wright har vist stort interesse for Nintendo Revolution med følgende kommentar:
"I'm really interested in the Revolution to see how the controller works out... I like the idea of taking the games more outside the box and more into that close-body kind of space."

Electronic Arts har bekræftet, at de vil støtte Nintendo Revolution

Jeg glæder mig i hvert fald, uanset hvilken konsol det udkommer på, og jeg håber, at der snart kommer flere informationer omkring dette mystiske spil.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)