onsdag den 1. februar 2006

Internet Explorer 7 beta

Nej, hvor er jeg dog overrasket!

Microsoft har for ganske nyligt udsendt en beta(ikke-færdig udgave) af den nyeste version af Internet Explorer - 7.0
Her reklamerer de med alle mulige nye funktioner, som fx. tabbed browsing, hvor man kan have flere hjemmesider åben på en gang. De fortæller også om nye RSS Feed-muligheder... og så det nye design.

Alt dette er allerede set i andre browsere som Firefox, men også en del andre, så derfor er Microsoft IGEN langt bagud for sin tid. Alle de førnævnte funktioner har længe været impliceret i Firefox. Ja, Microsoft har faktisk stjålet alle de gode funktioner.

Prøv at ta' et kig på disse to billeder. Det ene er fra det nye IE, det andet fra mit dagligt brugte iFox(det er et tema til Firefox):

Siden ser på en eller anden måde anderledes ud...

Intet kan nu slå gode, gamle iFox...

Som enhver idiot burde kunne se, ligner disse to billeder rigtig meget hinanden. Layoutet i det nye program fra Microsoft er næsten det samme som Mozilla's Firefox, og jeg fristes næsten til at tro, at der er blevet smugkigget lidt på Firefox' koder. Genvejsknapper og lignende ting er nøjagtig ens i det nye Internet Explorer. Dog har Firefox stadig et par funktioner i ærmet, som Internet Explorer har svært ved at tackle.

Jeg ved ikke med jer læsere, men jeg synes, det virker ret lamt gjort at Microsoft.
Men hvis du af en eller anden grund får lyst til at afprøve det nye IE 7.0 beta, så tag et kig på deres officielle hjemmeside her(bemærk at du skal have en lovligt udgave af Windows XP).

Min konklusion er, at det nye Internet Explorer er blevet bedre med denne 7'er, men at det stadig har mange børnesår. Der findes langt bedre alternativer, som både er hurtigere og billigere og nemmere at tilpasse efter ens personlige behov.
Jeg synes, at designet virker alt for tungt og trættende, og at små detaljer som fx. crtl+A(markér alt tekst) i adressebaren ikke er der, gør det hele meget mere klodset.
Godt nok er dette ikke en fuldstændig færdig version, men jeg tvivler på, at det bliver meget bedre end det, vi allerede har set.
Programmet har selvfølgelig sine gode sider, men jeg føler, at der er for mange dårlige ting, der trækker helhedsoplevelsen ned.

3 kommentar(er):

Søren sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Søren sagde ...

Nøøj, de efterligner!
(ligesom Sony)

jeg synes at fanebladene er det smarteste ved firefox og synes så ikke at IE kan være bekendt at tyvstjæle det. jeg gider ikke hente den der beta, måske henter jeg den fulde version når den kommer (hvis man kan) men Firefox vil sandsynligvis stadig være min foretrukne.

Gustav Dahl sagde ...

Yeps ;P

Hvem er det, som sletter sine beskeder hele tiden?

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)