fredag den 19. september 2008

Bibliotekets mange gratis glæder

Jeg har i et stykke tid benyttet mig rigtig meget af de danske biblioteker. Jeg har nemlig opdaget, at de stiller en række gode spil til udlån, og det er endda forholdsvis nye spil. Før i tiden havde de kun pc-titler, men i dag er der faktisk spil til alle de nyeste konsoller. Udvalget er endnu ikke så stort, men alligevel er der en del perler indimellem. Jeg har blandt andet lånt The Orange Box (X360), Rainbow Six: Vegas 2 (X360), Skate. (X360), SSX Blur (Wii), The Movies (pc) og en Prince of Persia-boks (pc), som indeholder de tre nyeste spil i serien. Der er mange flere titler end de få, jeg nævner her, og det fede ved det hele er, at mange slet ikke kender til det, nemlig at man kan spare sine penge ved blot at låne spillene helt gratis i op til 14 dage på det lokale bibliotek. Dog er det meget forskelligt, hvor mange spil der er det på det enkelte sted, og derfor benytter jeg mig af hjemmesiden Bibliotek.dk, som søger i en kæmpestor database. Dér kan man reservere spillene, og når de bliver tilgængelige (hvilket sker ret hurtigt), sendes de hen til dit valgte bibliotek. Smart!

Nogle vil måske mene, at det fede jo ligger i, at man selv ejer spillene, især hvis man er samler. Andre vil gerne have spillene så hurtigt som muligt og køber dem derfor på releasedatoen. Sådan har jeg det også i mange tilfælde, men alligevel er der en del "tja, måske"-titler, som jeg aldrig nogensinde vil have prøvet, fordi jeg ikke gider spendere penge på skidtet. Jeg var eksempelvis rigtig tæt på at købe Rainbow Six: Vegas 2, fordi det første spil var rigtig fedt. Heldigvis lod jeg være, for efter at have lånt det i en uges tid, er det gået op for mig, hvor dårligt fortsættelsen egentlig er. Fint, så har jeg sparet en 500-kroneseddel ved at bruge mit lånerkort i stedet for Mastercardet.

Der er selvfølgelig mange andre ting end blot spil på biblioteket. Man kan også låne (nye) film, mangategneserier og naturligvis bøger. Sidstnævnte har jeg også gjort et stort brug ud af, og på den måde har jeg sparet yderligere penge. Jeg har ligledes fået læst en del computermagasiner, som ligger frit tilgængeligt til læsning på Hovedbiblioteket. Det er også ganske hyggeligt at gå en tur rundt på biblioteket, og man falder ofte over noget, man aldrig vil have fundet på anden vis. Selvfølgelig afhænger det af, hvilket bibliotek man befinder sig på (de små biblioteker har en tendens til at være lidt kedelige), men generelt synes jeg, at det er et rigtig godt sted til både at få ny viden og underholdning. Derfor vil jeg anbefale jer at tage en tur forbi biblioteket, næste gang I overvejer at spendere penge på et videospil eller et hvilket som helst andet produkt, hvor I har lidt på fornemmelsen, at det er penge ud af vinduet. Hvorfor så ikke bare låne det gratis, og hvis det så er godt, kan man jo altid smutte ud og købe det i en butik, så kassen kan komme op på samlerhylden.

Jeg har foretaget en del reserveringer på førnævnte hjemmeside, og jeg regner med at gøre endnu større brug af systemet i fremtiden. Lige nu venter jeg blandt andet på, at det bliver min tur til at få GTA IV. Det værste er egentlig, at når man kommer hjem med en bunke spil, er det sjældent, at man har tid til dem alle ...

2 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Rigtig fed service :) Og på 14 dage burde man kunne nå at gennemføre næsten ethvert spil, hvis man altså har tid.

Btw, tildens = tendens ;)

Gustav Dahl sagde ...

Tak for rettelsen. Bruger sjældent det ord, så tænkte ikke lige over det :)

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)