tirsdag den 31. marts 2009

Hjemme igen fra studieturen i Spanien

Nu er jeg langt om længe kommet hjem fra Spanien og er ved at have fundet den gamle rytme igen. Da jeg kom hjem lørdag aften, havde jeg over 50 ulæste e-mails og flere tusinde nyheder liggende i Google Reader.

Nå, men kort og godt var det en rigtig god tur til San Lorenzo og Madrid. Jeg havde, som nævnt tidligere, mange bange anelser for udvekslingsdelen af turen, hvor vi skulle bo hos en spanier og vedkommendes familie. Heldigvis viste det sig slet ikke at være så farligt, som jeg havde frygtet. Tværtimod havnede jeg hos en flink dreng, hvis far var rigtig god til engelsk, fordi han har rejst meget rundt i verden - deriblandt Danmark. Vi havde det rigtig hyggeligt sammen og var på forskellige udflugter med deres skole. Min spanske familie var ret uformel og utraditionel, hvilket vil sige, at alt det med kæmpe madbord og kindkys var nedtonet meget i forhold til nogle af de andre familier, som mine klassekamerater boede hos. Vi fik alle en stor indsigt i den spanske kultur, hvoraf døgnrytmen helt klart har været noget af det største chok for os. Det bliver nemlig meget sent mørkt i Spanien, så derfor er det normalt at spise aftensmad ved 11-12 tiden om aftenen. Det var ligeledes sjovt at se, at alt bliver synkroniseret i medierne. Fx sad vi klokken 02 om natten og så Braveheart med spanske stemmer! Selv noget som The Simpsons har de synkroniseret. Jeg blev imponeret over, hvor gode de egentlig var til mundtlig engelsk, taget i betragtning af at de hører det så lidt i modsætning til os, plus at de kun har skriftlig engelsk i skolen. Jeg havde hvert fald ingen problemer med at snakke med min spanier, selvom han sommetider manglede et ord eller to.

Det med at bo hos en spansk familie gik overraskende godt. Der var stort set ingen problemer på nær en enkelt spanier, som havde røget et eller andet snask og derfor blev smidt ud af udvekslingen. Selvom de fleste var yngre end os, havde vi det skægt sammen. De var utrolig gavmilde og havde nærmest svært ved at tage et initiativ; de ville have, at vi skulle bestemme alting.

Vejret var helt perfekt med en temperatur på 15-30 grader. Det svingede nemlig meget, alt efter om vi befandt os oppe i bjergene (nogle af dem har sne på toppen) eller nede i byen. Vi var på en del ture. Vi var eksempelvis i Segovia for at se en gammel romersk akvædukt. Vi var også i landets gamle hovedstad, Toledo, som er en by, der er bygget på et mindre bjerg med en stor flod rundt om. Den helt store turistattraktion dér var våben, især sværd, som det bugnede med overalt. Faktisk var byen én af leverandørerne til filmatiseringen af Ringenes Herre. Det var temmelig vildt, fordi sværdene rent faktisk var ægte. Man behøvede ingen våbentilladelse; man kunne bare købe, hvad man havde lyst til!

Efter at have taget afsked med vores spaniere - som i øvrigt kommer til Danmark til september - drog vi mod Madrid. Da vi kom op ad metroen, havde vi alle det samme ord på læberne: stort! Fra at være kommet fra en mindre landsby og så til hovedstaden var noget af en omvæltning for os. Det vrimlede med mennesker overalt, og de enorme huse lignede noget fra New York. Vi blev indlogeret på et meget beskendt hotel, som en del af pigerne selvfølgelig brokkede sig over. Heldigvis skulle vi ikke tilbringe megen tid dér, fordi vi hele tiden skulle ud og kigge på forskellige seværdigheder, museer, parker, butikker og lignende. De sidste dage af rejsen fik vi lov til at gå rundt i byen selv, hvilket var meget spændende. Jeg blev især imponeret over det yderst velfungerende metronetværk.

Alt i alt gav studieturen en ordentlig én på opleveren. Det er en rejse, jeg sent vil glemme, og den har helt sikkert givet mig større indsigt i Spaniens kultur og sprog. Som klasse er vi også blevet godt rystet sammen. Samtidig har turen fået mig til at tænke mere på vores eget lille Danmark, som sammenlignet med Spanien og alle dets høje bjerge får vores land til at ligne et kedeligt og fladt landskab, hvor de eneste seværdigheder er Himmelbjerget og Rundetårnet. Alligevel glæder jeg mig til at, at de kommer til Danmark og skal bo hos os. Det skal nok blive sjovt!

1 kommentar(er):

Søren sagde ...

Det lyder som om du har haft en rigtig god tur :).

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)