lørdag den 20. januar 2007

Anderledes ræk-fingeren-op metode

(stort set?) Alle skoler har én bestemt regel: Du skal række din finger op, hvis du vil bidrage med noget til klassen.

I går kom vores matematiklærere med en sjov idé, han havde hørt på en anden skole i nærheden: Nu skal man aktivt vise, at man ikke kan svare på spørgsmålet eller ikke har lavet sine lektier ... i stedet for bare at sidde og kigge ned i sin bog og lade som ingenting. Det går i alt sin enkelthed ud på, at hvis man vil svare/sige noget, skal man ikke række sin hånd op; og omvendt skal den rækkes op, hvis man ikke vil svare.

I starten var det ret svært at tænke denne omvendte tanke, men idéen er egentlig ret god, synes jeg. Vores lærere sagde også, at hvis den blev udbredt, ville den revolutionerer hele skolesystemet :P

Link til Thomas Søby (N. Kochs Skole) der fik idéen.

4 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Ret smart fundet på, da det kræver at eleverne alligevel følger med (som du også siger).

Kunne da være sjovt at bringe ideen videre :P

Jan Jægermark sagde ...

Og så er det dem, der ikke har læst på lektien, som skal kæmpe med at række hænderne op. Jeg tror næsten, jeg vil foreslå det for mine lærere, haha! :D

Anonym sagde ...

Jeg fik den idé at kigge på nettet for at se om min idé med fingeren havde bredt sig - og fandt din blog ;~)Cool at se at den kommer lidt rundt.
Du er velkommen til at linke til min side, hvor der står mere om det (ok den ER grim - men jeg er meget ny i webdesign...).
Thomas

Gustav Dahl sagde ...

Aj, hvor sjovt. Faktisk kender jeg en, han hedder Jakob, som går i en af dine klasser. Han har lige haft projektopgaveuge, hvor han og en ven brugte din hjemmeside for at lægge en side om USA op :)

For mange år siden gik jeg også på Kochs Skole, men det holdt kun i en måneds tid.

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)