lørdag den 20. januar 2007

Så fik jeg Ubuntu

Efter megen overvejelse og planlæggelse er det nu lykkes mig at få installeret styresystemet Ubuntu 6.10 på vores bærbare computer med dual boot - dvs. at man kan vælge mellem Windows og Linux ved opstart.

Det hele fungerer rigtig godt og er et dejligt alternativ til Windows. Dog har jeg pt. to problemer: der kommer ingen lyd, og det indbyggede netværkskort til trådløst Internet virker ikke. Håber på at få løst til hurtigst muligt :)

3 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Hvorfor er det at foretrække frem for Windows? Personligt synes jeg nemlig, at Windows er noget nær perfekt - især sammenlignet med Mac OS X, men har aldrig prøvet Ubuntu :)

Gustav Dahl sagde ...

For det første er det fordi, jeg gerne vil undersøge det og sidde og prøve at forstå alt det med Linux osv. Det er svært og kompliceret, men jeg synes stadig, det er interessant.

For det andet er Ubuntu (og Linux generelt, såvidt jeg ved) en hel del hurtigere og bedre end Windows. Det tager ingen tid at tænde/slukke det, og man skal ikke sidde og vente på program x starter. Man kan sige, at det er mere letvægtigt. Du har også meget mere styr på, hvad der sker, og du får ikke hele tiden en masse ligegyldige updates fra Microsoft.

En anden vigtig ting er communityet, som er kæmpestort. Det er både sjovt og lærerigt at deltage på de store forummer, synes jeg.

Selvfølgelig er der en del ting, jeg ikke kan undvære fra Windows XP, men jeg synes, det er ret fedt gået at lave noget på samme niveau (eller højere) ... og så er det HELT GRATIS. Forresten er selve udseendet på OS'et flottere end Windows (Ubuntu bruger noget, der hedder GNOME), og du kan vildt let custimize alting.

Hvis du er interesseret, kan du gå ind på Ubuntu.com og brænde en iso-cd, der gør, at du kan boote op på den og prøve systemet ... uden at installere noget som helst! Det hele kører på dine RAM, og hvis du synes om det, kan du installere det, fx med dual boot hvor man kan vælge mellem Windows og Linux ved opstart.
Hvis du ikke kan/vil brænde en cd selv, sender folkene derinde cd'er til hele verdenen ganske gratis (tager dog et par måneder) :D

Anonym sagde ...

Live-CD'er er RÆDSOMME! UF!
Prøvede xubuntu. Intet virkede, hah. Men tror, jeg har brændt den for hurtigt. =D
Det kan også være ligemeget, er mere interesseret i Fedora 7.
I øvrigt fandt jeg også ud af, at pakkehåndteringen i ubuntu (dermed også xubuntu) 7.04 finder en forkert driver til mit grafikkort, et 8800 GTS.
Så nu har jeg bestilt Fedora 7 fra linuxpusher.dk (grundet lorteinternet)

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)