torsdag den 17. december 2009

EDGE - et magasin med kvalitetsjournalistik om videospil

Lige så længe jeg kan huske, har jeg elsket at læse i magasiner. Jeg har været en stor tilhænger af Anders And & Co. i mange år, men er nu mere eller mindre vokset fra historierne om Andeby. Da jeg stoppede mit abonnement for efterhåndende en del år siden, følte jeg, at kvaliteten var faldet væsentligt, og at de nye historier ikke var nær så spændende som de gamle klassikere af de store mestre som Carl Barks og Don Rosa (som jeg i øvrigt mødte for nogle år siden, da han gæstede Danmark, og fik autograf af!). Udover tegneserier, som jeg desværre har alt for lidt tid til at læse længere, elsker jeg at kigge i diverse blade om teknologi og gaming. I mange år fik jeg størstedelen af min viden om computere og internettet gennem Komputer For Alle, men på et tidspunkt blev det så banalt og ligegyldigt, at jeg stoppede. Komputer For Alle var ærlig talt blevet under mit niveau og henvendte sig mere til typen, der kunne finde på at tage et PC-kørekort (føj!). Senere begyndte jeg at samle på de gratis Gamereactor-magasiner, samtidig med at jeg i ny og næ opstøvede spilblade fra England og USA i diverse DSB-kiosker. Disse var og er dog temmelig dyre, så min samling dér er ikke ligefrem overvældende.

Gamereactor er fint nok til overfladisk læsning på toilettet og i bilen, men er generelt spækfyldt med alverdens former for fejl, hvilket irriterer mig noget så grusomt. Jeg ved godt, at bladet er 100% gratis, men alligevel ... kvaliteten er tilmed blevet ringere med årene, og især sprog- og kommafejl skærer i mine øjne. Trods dette har jeg formået at anskaffe mig alle udgivne numre i de seneste tre-fire år, for jeg kan godt lide at læse i sådanne magasiner og kigge på billeder af kommende spil. Det er også ret sjovt at gå tilbage og kigge på gamle numre og læse om den hype, der var på det tidspunkt.

For nogle år siden begyndte jeg så at læse magasinet >pcplayer. Dette blad beskæftiger sig mestendels med spil til computer, som navnet antyder, men også en smule om konsolspil og gaming generelt. I modsætning til Gamereactor er der her masser af spændende og dybdeborende artikler at finde, og derfor har jeg nu haft et abonnement i snart tre år, på trods af at jeg aldrig spiller computer, men hellere vil sidde foran mine tre konsoller.

For nyligt faldt jeg over det britske magasin EDGE. Jeg kendte godt til det før (og har endda postet et par pæne forsider fra EDGE her på bloggen), men det er først nu, at det er gået op for mig, hvor godt det blad egentlig er. Jeg har været på biblioteket og lånt en række magasiner fra 2007 og 2008, og jeg er ganske imponeret over de mange interessante tiltag, som bladet byder på. Deres anmeldelser, previews og artikler om alverdens emner er rigtig spændende at læse, og det er sjovt at læse om udviklernes tanker om spillene dengang, som jo for længst er udkommet i dag. Derfor har jeg nu besluttet mig for at tegne et abonnement (det er sjovt, at man "tegner" et abonnement). Selvom det er en smule dyrt, lidt under 600 kr. for et år, er det stadig væsentlig billigere end at købe dem til ~100 kr. pr. styk her i Danmark. Jeg glæder mig meget til at modtage januar 2010-nummeret, hvor de kigger tilbage på gameråret, der gik.

Jeg elsker at modtage post, uanset om det er pakker, breve eller magasiner (dog ikke regninger). Jeg kender ikke noget bedre end at at vide, at der ligger et eller andet derhjemme i postkassen, som bare venter på at blive åbnet. Efter at jeg fik mit eget VISA-kort har jeg været en ret heftig shopper på nettet, og så sent som i går modtog jeg Fight Club på Blu-ray fra Amazon. Interwebs, I love you!

5 kommentar(er):

Togbis sagde ...

Jeg købte også lige et nummer af Edge under en flyvetur til USA. I det nummer havde de valgt at skrive en masse om spiludvikling, forskellige jobs og om hvordan man kommer ind i branchen. Rigtigt spændende, en skam at vi ikke har sådanne blade i DK.

Gustav Dahl sagde ...

Yeah, og så har de også en del annoncer fra forskellige udviklerfirmaer, som søger nye folk. Har endda set nogle stykker fra Deadline Games, som jo desværre ikke ekisterer længere.

Tak for din kommentar :)

Kristian Hedeholm sagde ...

Nice

Har også overvejet at "tegne" abonnement på EDGE, da jeg har hørt fra flere at det skulle være rigtig godt - og helt som du siger, så er det altid dejligt at komme hjem til en lille pakke i brevkasse.

Men jeg skal lige hører, man opretter sig inde på deres hjemmeside - right ?

Gustav Dahl sagde ...

Det hedder "at tegne abonnement", så der er intet behov for "gåseøjne" :P

Hvad mener du med at oprette sig på hjemmesiden?
Du kan købe et abonnement på EDGE via denne link

Kristian Hedeholm sagde ...

Grunden til at jeg skrev tegne i gåseøjne, var fordi du selv skrev, at det var et lidt sjovt udtryk at bruge. For at kører videre på dette, prøvede jeg at lave en ordspilsjoke, hentydende til at jeg ikke vil oprette mig som abonnement, men vil tegne det - som med blyant og papir. Men kan godt se, at den nok faldt lidt til jorden :(

Fedt med linket - kendte overhovedet ikke den siden. Så tak for det :)

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)