torsdag den 3. december 2009

Så fik jeg omsider en PS3 SlimHer i tirsdags modtog jeg min længe ventede PS3 Slim fra Wupti til en pris á 2180 kr. Jeg har længe gerne ville have en PlayStation 3, men det er først nu, at den for for alvor er blevet pengene værd med spil som Uncharted og snart Heavy Rain, som jeg ser meget frem til.

Jeg havde på forhånd købt tre spil, nemlig det første Uncharted, Metal Gear Solid 4 og LittleBigPlanet - alle til en pris på omkring 150 kr. per styk.

Uncharted: Drake's Fortune var det første spil, som jeg kastede mig over, og faktisk fik det mig til at blive hængende helt frem til slut. Jeg gennemførte nemlig spillet samme dag, som jeg fik min maskine, og nu glæder jeg mig blot til at få fat i fortsættelsen.

Men hvad er det, der gør Uncharted så fantastisk unikt? Tja, først og fremmest er det muligvis det største og flotteste spil, jeg nogensinde har oplevet. Junglen, som hovedpersonen Nathan Drake begiver sig ud i, er virkelig godt lavet. Den føles nærmest levende, og hele atmosfæren er tyk af Indiana Jones-magi. Udover en fantastisk billedeside (baseret på motion capture) er hele konceptet om et eventyr meget forfriskende i forhold til de stereotypiske skydespil med space marines, som lige nu domminerer spilmarkedet. Og måske vigtigst af alt er historien og karakterne sat sammen på en utrolig overbevisende måde; de er rigtige levende mennesker, som man kan relatere til, og især Nate er virkelig en hovedperson, som man ikke kan andet end at holde af. Han er ikke en superhelt, men snarere blot manden i de forkerte sko på det forkerte tidspunkt. Han er ikke et overdimensioneret muskelbundt - han er ikke perfekt - men han gør alt, hvad der står i hans magt, og dette ses især igennem de flotte animationer. Han lægger alle sine kræfter i hver eneste hop, som hvis det kunne blive det sidste.

Alt i alt er jeg meget fascineret over Uncharted. Rent gameplay-mæssigt er der ikke meget nyt at hente, men hele pakken er så gennemført og poleret, at det svært ikke at måbe op til flere steder af Naughty Dogs værk. Desværre er der lagt lidt for meget fokus på skydedelen, som ikke er voldsomt interessant, men faktisk en smule ensformigt, men jeg har ladet mig fortælle, at der er blevet rådet bod på dette i fortsættelsen, som ifølge manges mening er det et af de bedste spil, som er blevet udgivet her i år 2009.

Nu er jeg så hoppet videre til Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Eller nej, ikke helt. Jeg har nemlig kun brugt de cirka otte minutter på at installere spillet på harddisken, og så venter jeg ellers med at røre det, til at jeg er blevet fuldstændig færdig med min SRP-opgave (som jeg selv synes er blevet ret god). Allerede nu er jeg dog ret skuffet over spillet, der som bekendt har fået rigtig meget omtale på grund af sine ekstremt lange cutscenesekvenser. Derfor undrer det mig meget, at det bedste, Kojima og co. kunne finde på at vise spilleren, imens han venter på, at der bliver installeret på harddisken, er en kort animation af Snake, som ryger en cigaret, mens der kommer tåbelige heldbredstips frem på skærmen i stil med dem, der bliver vist på Nintendo Wii ("husk at holde 15-minutters pause én gang i timen", "lad vær med at spille, når du er træt", "det er usundt at ryge" osv.). Idéen er da meget sjov - men helt ærlig, hvorfor skal jeg sidde og se på den samme animation, der bare looper over og over igen? Man kunne da have brugt tiden på noget mere fornuftigt, på eksempelvis at sætte spilleren ind i, hvordan spillet fungerer, med en introduktion til universet og måske historien fra de foregående spil. Jeg fatter ikke, hvorfor man har valgt at spilde otte minutter af gamerens tid på sådanne ligegyldigheder. Oh well, nu glæder jeg mig bare til at prøve selve spillet, hvilket i øvrigt er mit første bekendtskab med serien.

Hvis nogen er interesseret i at tilføje mit PSN ID, så skal I blot sende en besked til WikzoDK.

1 kommentar(er):

Jonas sagde ...

Så vidt jeg har forstået, skal maskinen indstallere hvert kapitel i spillet hver for sig (hver gang man har afsluttet et kapitel, går den i gang med at installere det næste). Med installation og cutscenes er der ikke meget af tiden der går med at spille :/

Uncharted er jeg også helt vild med. Du har helt ret i, at det ikke er til at lægge fra sig igen, selvom jeg nu ikke gennemførte det på samme dag, som jeg gik i gang med det :P
Det er utroligt fængende, og da det autosaver i stedet for at bruge f.eks. savepoints, er der aldrig rigtigt noget sted i spillet, der virker som et godt sted at stoppe og holde en pause :P

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)