tirsdag den 8. december 2009

Vi skal have en berner sennenhund

Min lillebror har i mange år ønsket sig sin egen hund, selvom vi allerede har en gammel ni-årig hankat, vi alle holder meget af.

For et stykke tid siden fik en ven af min mor et kuld hundehvalpe, og efter nøje overvejelse har vi nu besluttet os for at slå til - vi skal altså have en hund. Denne var vi oppe at besøge i sidste uge, hvor de blot var fem uger gamle. Min lillebror har udset sig en tæve, som kommer til at hedde Cognac, og vi skal hente hende den 22. december.

Selv har jeg altid haft en lille frygt for (store) hunde. Jeg bryder mig ikke om deres gøen og knurren, og når de (for det meste af glæde) hopper op af éns ben. Omvendt var jeg ikke særlig fortrolig med dyr, før vi fik vores kat, men efter at have lært Dino at kende og set, at han overhovedet ikke er farlig (udover når det gælder om at tigge rejemadder), er jeg blevet meget mere rolig over for dyr generelt. Derfor glæder jeg mig til at møde og opdrage på Cognac. Det bliver uden tvivl hårdt, men heldigvis har min mor stor erfaringer med hunde, især schæferhunde hos politiet Det eneste, som jeg er lidt mistænkelig ved, er hvordan Dino vil opføre sig over for dette fremmed væsen. Forhåbentligt kommer han til at acceptere hunden som et gyldigt medlem af familien, selvom han nok fortsat vil være herren på området..

Vi glæder os alle meget til denne noget anderledes juleferie. Jeg tror, det er godt at få hunden, imens vi alle er hjemme i ferien, så den kan nå at vænne sig til det hele. Nu er det bare om at vente - og ventetiden føles ekstrem lang for min bror, kan jeg godt sige jer (hvilket min nye PS3 heldigvis hjælper lidt på). Ejeren har fortalt, at hvalpene tager omkring et kilo på om ugen, så det går stærkt. Cognac er lige nu den største af flokken med en vægt på hele 6,2 kilo. Jeg tør slet ikke tænke på de 40-50 kilo, som en fuldvoksen berner sennenhund kommer til at veje ...

1 kommentar(er):

Anders sagde ...

Hold op den er sød! Hunde er fantastiske væsner, er vant til hunde i hjemmet. De er dog meget anderledes end katte, der er noget mere selvstændige og isolerede.. Vi har to katte herhjemme nu, og savner sgu en glad hund, der kommer en i møde om eftermiddagen. Glæd jer

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)