tirsdag den 2. marts 2010

Are video games a waste of time?

Stephen Pool - journalist og kendt mand inden for spilbranchen - har i forbindelse med Global Game Jam, som blev afholdt for en måneds tid siden, sammensat en ganske interessant video, som konkretiserer et spørgsmål, mange af os på et eller andet tidspunkt har måtte stille os selv: Hvorfor gør jeg det her? Hvad får jeg ud af det? Er spil spild af min tid? Er det virkelighedsflugt, og hvorfor dedikerer jeg så mange timer til at spille og udvikle videospil?

3 kommentar(er):

Kristian Hedeholm sagde ...

Hmm... jeg vil give dig helt ret i, at spørgsmålet "Hvorfor gør jeg dette" er et stort og vigtigt spørgsmål at stille sig selv nogle gange. Desværre kan det bare ofte være meget svært at svare på.

Desværre falder denne video ind under den sidste kategori, da han i mine øjne ikke rigtig svare på spørgsmålet. Faktisk vil jeg mere mene, at han bruger spørgsmålet som en ny vinkel, til at fortælle hvad der skal ske på et Game Jam. Filmen blev nemlig vist lige efter at Peter Molyneux var færdig med sin keynote. Så vidt jeg husker, så lavede Kyle Gabler en til sidste års Game Jam, som omhandlede meget af det samme i denne video: Man har en ide, og så skal man ikke være bange for, at kaste den rundt imellem deltagerne og vende og dreje den 1000 vis af gange.

Så du har fuldstændig ret i, at det er vigtigt spørgsmål at stille sig selv. Denne video besvare det bare ikke så godt (i mine øjne)

Gustav Dahl sagde ...

Det har du så ganske ret i. Men bare dét at han sætter fokus på emnet er et lille skridt på vejen, så at sige. Det er aldrig sjovt at arbejde med noget uden at vide hvorfor, så det er vigtigt indimellem at være selvkritisk og reflektere over, hvad man egentlig har gang i - og hvorfor.

Kristian Hedeholm sagde ...

Ups... Mente selvfølgelig, at der findes to slags kategorier af svar på sådan et spørgsmål. 1) et nogenlunde svar og 2) et knap så godt svar - hvoraf denne video falder indunder den sidste.

Jeg er helt enig i din post, og det sjove er, at det faktisk fi mig til at tænke over det, på min aftentur. Jeg mener, at svaret skal findes i Jesse Schells bog "the Art of Game Design" (som du har skrevet om flere gange på din blog :P) Hen beskriver nemlig, at mennesket har brug for oplevelser der kan gøre hverdagen sjov og anderledes, og dette må man da i høj grad sige, at spil formår at gøre. Så i min bog, er grunden til at vi godt kan lide at lave spil, fordi vi godt kan lide at skabe oplevelser, og fortælle om dem.

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)