tirsdag den 5. juni 2007

De ti leveregler i Dinotopia

Da jeg var lille, fik jeg foræret en stor, flot bog af min moster. Bogen hed "Dinotopia" og beskrev i bedste Robinson Crusoe-stil nogle personer, der strandede på en ø fuldt af dinosaurer. Hele samfundet var bygget op omkring disse, og bogen var meget fascinerende at læse.

For nogle år siden så jeg ved et tilfælde en dvd stå på hylden i det lokale supermarked med samme titel som ovennævnte bog. Jeg skyndte mig at købe den - og nøj, sikke en film! I sin fulde udgave varer den 250 minutter og beskriver to drenge, der strander i landet og bliver nødt til at acceptere deres nye liv (det er umuligt at komme tilbage, væk fra øen). Jeg har ikke tænkt mig at skrive en helt masse om filmen; i stedet vil jeg anbefale jer at købe/låne den et sted. Den burde være billig efterhåndende, selvom den desværre er ret ukendt. Efter min mening er filmen fuldt på højde med film som Ringenes Herre og Star Wars.

Nå, men i Dinotopia (et slags samfundsparadis med de store dinoer), er der elleve bud, som alle lever efter. Disse bud er rigtig gode, og derfor poster jeg dem her:

1 - One raindrop raises the sea.

2 - Survival of all or none

3 - Weapons are enemies, even to their owners

4 - Give more - take less

5 - Others first - self last

6 - Observe, listen and learn

7 - Do one thing at a time

8 - Sing every day

9 - Exercise imagination

10 - Eat to live, don't live to eat

11 - Find the light

Jeg skriver godt nok i starten, at der kun er ti bud. Dette er ikke helt korrekt, da hovedpersonerne i slutningen af filmen finder det sidste bud, som får stor betydning for visse personer. Prøv lige at overvej hvordan verdenen ville se ud, hvis alle levede efter disse "regler" [:

1 kommentar(er):

Unknown sagde ...

De lyder alle meget fornuftige udover denne:
"8 - Sing every day"

-_- Hvilken forskel kan det dog gøre, om man synger hver dag eller ej?

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)