mandag den 9. februar 2009

Bruger du højre eller venstre hjernehalvdel?

Denne kvinde er lidt gammel, men stadig rigtig sjov. Det er en optisk illusion, hvor du enten vil se kvinden dreje med eller mod uret, alt afhængig af hvilken del af hjernen du bruger.For mig drejer hun mest med uret, men ved at fokusere i et øjeblik, kan jeg få hende til at dreje den modsatte vej!

LEFT BRAIN FUNCTIONS
uses logic
detail oriented
facts rule
words and language
present and past
math and science
can comprehend
knowing
acknowledges
order/pattern perception
knows object name
reality based
forms strategies
practical
safe

RIGHT BRAIN FUNCTIONS
uses feeling
"big picture" oriented
imagination rules
symbols and images
present and future
philosophy & religion
can "get it" (i.e. meaning)
believes
appreciates
spatial perception
knows object function
fantasy based
presents possibilities
impetuous
risk taking

Hvilken vej drejer hun for dig?

The Daily Telegraph

10 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Det er forskelligt for mig hver gang og jeg kan også nem få den til at gå begge veje :P
Vi havde lidt om det her i skolen engang.
Jeg tror bare at det er en optisk illussion. Det, den gør er at den går halvejs til den ene side og så halvvejs til den anden og da man kun kan se omridset kan hjernen ikke se forskel.
Der findes også nogle animationer hvor det kun er to billeder der gentager sig, feks en mand der går. Der kan man få ham til både at gå fremad og bagud.

Jeg tror ikke listen er helt rigtig, feks. så mindes jeg at Einstein kun brugte sin højre side af hjernen til matematik og fysik, fordi han så alle tallene som figurer og mønstre inde i hovedet.
Det er ikke så enkelt at man kan sige at den venstre er den videnskabelige og den højre er den fantasifulde. Det handler om metoden man gør det på.
svjv har drenge generelt en lidt større højre hjernehalvdel end kvinderne. De er så tilgengæld bedre til at samarbejde mellem de to dele(multitasking).
Men måske tager jeg fejl og alt det jeg har skrevet blot er noget værre vås, det skal jeg ikke kunne sige.

Anonym sagde ...

Haha, hvor syret :D Den havde jeg ikke set før. Først fattede jeg det ikke. Hun blev bare ved med at dreje mod uret, og så kiggede jeg igen, hvor hun drejede med uret. Nu kan jeg få hende til at dreje 100 % som jeg vil ved at fokusere på det ene ben.

Teresa Madariaga sagde ...

Hmm. Jeg ser hende hele tiden dreje med uret, og kan virkelig ikke få hende til at dreje den modsatte vej o_O Måske er jeg bare hardcore højre hjernehalvdel-bruger, lol xD

Ej, men interessant nok. Den kendte jeg ikke :P

Jan Jægermark sagde ...

Prøv at fokusere udelukkende på foden (den i midten af billedet). Hvis du bliver ved med at kigge på den, vil du pludselig se, at den faktisk bare bevæger sig fra side til side (venstre, højre, venstre, højre osv.) Og afhængigt af, hvornår du peger blikket op på det andet ben, vil du kunne styre retningen. Håber, det giver mening xP

Anonym sagde ...

Ah ja, nu kan jeg godt se det. Først var det med stor anstrengelse, men nu er det nemt nok.

Tricket er simpelthen, at i hver bevægelse i billedet kan man se figuren fra to vinkler. Da det er en silhuet, kan man ikke afgøre om det er den ene eller den anden, og derfor kan man se den fra to sider.

Brugte det her billede til at forklare det for en veninde, som også kun kan se det en retning :P

http://img365.imageshack.us/img365/539/foranbagvedzl7.png

... Ja, har studeret det lidt for grundigt nu xD

Gustav Dahl sagde ...

God illustration! Det er faktisk kun det ene ben, som gør forskellen. Det havde helt sikkert ikke kunne fungere, hvis det ikke var en silhuet.

Anonym sagde ...

Jeg kan kun se hun drejer mod uret. Har ellers prøvet en del gange nu. Det er altså den nederste fod man skal fokusere på?

Anonym sagde ...

Jep! Kig UDELUKKENDE på den nederste fod (den i midten). Du må ikke lade den anden fod komme ind i dit synsfelt, for det er den, der vil "forstyrre".

Prøv at scrolle op, så du kun kan se den nederste fod, lige som her på billedet. Så kan jeg garantere dig for, at du vil kunne se det.

Kristian Hedeholm sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Kristian Hedeholm sagde ...

haha nice - lige i starten kunne jeg heller ikke få den til at virke, (hun kørte kun med uret for mig) men med BonusNinjas hjælp, fik jeg det faktisk til at virker. Kunne endda få henne til at skifte mellem at køre både med og mod uret.

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)