onsdag den 4. februar 2009

Jeg har købt et nyt domæne!

Jeg har længe gået og grublet over, om jeg skulle købe mit eget domæne eller ej. Jeg er til sidst kommet frem til, at siden jeg nu har blogget i tre år og fortsat regner med at gøre det, kan jeg lige så godt ofre lidt penge på et rigtigt domæne.

Det bliver dog ikke meget anderledes; den nye adresse er nemlig:

www.Wikzo.com

Den gamle adresse vil naturligvis stadig pege herhen, så frygt ikke! Samtidig med alt det her hjemmesideroderi kom jeg i tanke om en metafor - eller billedesprog, om man vil, som meget godt illustrerer mit forhold til at lave hjemmesider:

At skulle udvikle en hjemmeside (eller blog) uden at kunne én eneste kode er som at skrive en roman uden at kende alfabetet. Man har en helt masse på hjertet og ved, hvordan det skal se ud og fungere, men man ved ikke, hvordan det skal realiseres. Man har så at sige ikke de rette midler til at skabe, hvad man har af idéer inde i hovedet. Sådan har jeg det lidt med denne weblog, som jeg har skabt ved hjælp af små guides, jeg indimellem finder rundt omkring på nettet. Jeg har for mange år tilbage kigget lidt på noget HTML, men gav hurtigt op. Jeg orker ikke at sætte mig ind i alle sagerne, men vil gerne drive et site som dette.

11 kommentar(er):

Søren sagde ...

Tillykke med det nye domæne :)

Marcus sagde ...

svært er det nu heller ikke at sætte sig ind i HTML, tager vel et par eftermiddage. Brugte selv tutorials på html.dk i sin tid.

Gustav Dahl sagde ...

Du har sikkert ret, men jeg bliver nødt til at priotere min tid. Har nemlig masser af ting, jeg gerne vil lære, men kan ikke nå det hele. Så er det godt, at der findes gratis alternativer så som Blogger og WordPress :)

Jan Jægermark sagde ...

Uha da :) Havde regnet med et .dk-domæne, men .com it is! Tillykke :)

Gustav Dahl sagde ...

Det havde jeg oprindeligt også planlagt, men det blev for dyrt at skulle betale til Dandomain med DNS-pegning.

Derfor har jeg gjort brug af Googles løsning, som er billigt og nemt. Dog kunne jeg ikke få .dk, men .com er også fint.

Jan Jægermark sagde ...

Hvad giver du så for at have et .com-domæne hos Google? :O

Gustav Dahl sagde ...

10$ om året - og så virker det hele bare automatisk, uden at jeg selv skal konfigurere noget som helst.

På DanDomain skulle jeg af med 45 kr./året + oprettelse på 80 kr. + DNS-pegning til 10 kr./måned.

Jan Jægermark sagde ...

Ikke dårligt. Wikzo.com ser også godt ud ;)

Junior sagde ...

Tillykke med domænet.

Ellers kan jeg anbefale gratisdns.dk - det bruger jeg selv til http://www.juniorama.dk

Så skal du kun betale afgift for selve navnet. Du har jo hosting på blogspot, så det er der ingen grund til at betale for.

Tjikkerlikker, Junior.

Anonym sagde ...

Tillykke med dit domæne - og fedt det er så billigt. Jeg vidste faktisk ikke google lavede webhoteller til rene nettopriser :-) Og mange tak for linket - er glad for du sætter pris på nettendenser.dk.

/Lars

Gustav Dahl sagde ...

Det var så lidt :)

Det er ikke direkte Google, som udbyder domænerne, men et firma der hedder eNom.

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)