lørdag den 21. februar 2009

Mine Greasemonkey-scripts til Firefox


Noget af det allerbedste ved Firefox-browseren er dens egenskab til at blive modificeret gennem udvidelser skabt af brugere. Jeg har tidligere skrevet om mine yndlingstilføjelser, men sidenhen har jeg fået en ny: Nemlig Greasemonkey. I sig selv gør udvidelsen ingenting, men den giver folk mulighed for at kode user scripts, som kan tweake hjemmesider til at blive bedre på den ene eller anden måde. Det kan være visuelle rettelser eller sågar nye funktioner. Her er en liste over mine user scripts:

Google Reader Minimalistic
Navnet siger det hele. Dette script fjerner al unødvendig støj fra Googles RSS-læser, sådan at fokusset kommer på de nyheder, man læser.

Google Reader Preview Enhanced
Tilføjer en "Preview"-knap til nyhederne i Google Reader. På den måde kan man loade en hel hjemmeside uden at skulle forlade sin nyhedslæser.

Textarea Backup
Dette smarte tweak gemmer alt tekst, som man skriver i input-felter på alle hjemmesider. Har du nogensinde prøvet at have brugt rigtig lang tid på at skrive noget, hvorefter du trykker på "Send" og så får en fejlmeddelelse? Dette script tager automatisk backup af dine tekster, så du aldrig kommer til at skulle skrive det hele igen.

Google extra
Tilføjer resultater fra Googles billede- og videosøgning, sammen med Wikipedia og lignende, når du søger efter noget på Google.

Google Secure Pro
Tvinger Googles mange services (mail, kalender, RSS-læser m.fl.) til at bruge den sikre https-forbindelse. Jeg ved ikke så meget om det, men jeg har læst, at denne klart er at foretrække frem for almindelig http.

Gmail Unread Message Count in Favicon
Ændrer Gmails standardfavicon til ét med et tal på. Tallet viser, hvor mange ulæste mails du har i din indbakke.

Linkify ting
På nogle hjemmesider bliver URL'er ikke automatiske klikbare. Med dette script bliver alle links, der har noget med www og .etellerandet at gøre, klikbare. Så slipper man for manuelt at skulle copy-paste URL'er.

Facebook Fixer
Jeg er ikke helt sikker på, hvad scriptet gør. Da jeg begyndte på Facebook, installerede jeg det af ren nysgerrighed og har sidenhen bare ladet det være. Efter sigende retter det en masse små irriterende aspekter ved hjemmesiden.

inYOf4ceBook
Dette script ved jeg til gengæld godt hvad gør. Jeg har længe været irriteret over, at man på Facebook selv skal klikke på hvert enkelte billede for at se det i stort format. Scriptet hér viser automatisk fuld version af billeder, når du flytter musen henover dem.

YousableTubeFix
Retter en forskellige kosmetiske ting på YouTube. Giver dig mulighed for at tvinge videoer til ikke blive afspillet automatisk. Du kan også vælge at se alle film i bedste kvalitet eller at få vist et link til at downloade den pågældende video. Det er måske endnu smartere end førnævnte Kickyoutube!

Ovenstående er de user scripts, som jeg har fundet nyttige i min hverdag. Der findes tonsvis af andre derude på det der interweb. Det er fantastisk let at installere et nyt script. Du skal bare installere Greasemonkey, og bagefter kan du browse igennem Userscripts.org og trykke på "Install" for at afprøve et script. Lettere bliver det ikke!

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)