lørdag den 2. januar 2010

Nathan Drake = John McClane

Da jeg i fredags så filmen Die Hard 4.0 på TV 2, slog det mig, hvor meget politimanden John McClane minder om Nathan Drake fra de to Uncharted-titler til PlayStation 3.

De er begge meget hårdføre, uden at være superhelte, som kommer ud for en helt masse overdrevne katastrofer, hvor den ene fjendes metoder er mere ekstreme end den andens. De er begge mænd, som befinder sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, men ender i sidste ende med at klare skærene. De har ikke selv bedt om helterollen, men når omstændighederne kræver det, er de mand for at gøre deres absolut bedste for at rede bod på det hele.

Yippee-ki-yay, motherfucker!


3 kommentar(er):

Benjamin Nicholas Overgaard sagde ...

Jeg er fuldstændig enig med dig i, at de to karakterer ligner meget hinanden. Jeg er dog ved at være lidt træt af denne form for actionhelt, idet denne form for actionhelt bliver brugt i ret mange hollywood film efterhånden og lægger mange gange op til one-liners og dårlige kliché fyldte jokes. Det føles nemlig ofte som om, at skaberne af filmen/spillet vil have, at seeren/spilleren skal kunne lide helten og få det til at føle som om, at det er en person, man selv kunne finde på at drikke et par øl med.

Denne rolle passer godt ind mange steder som for eksempel i Indiana Jones og Uncharted. Men i en film med et meget barskt miljø, hvor helten bl.a. dræber flere hundrede mennesker, virker han mindre troværdig, hvis han bare er "the guy at the wrong place and wrong time", som bl.a. også joker om filmens/spillets mange klichéer.

Forresten, Gustav. Tænkte du aldrig på, hvor meget Uncharted ligner en moderne version af Indiana Jones, da du spillede det? :)

Søren sagde ...

Er det ikke nærmere Nathan Drake der minder om John McClane? ;)

Gustav Dahl sagde ...

Tarious:

Fedt at du er begyndt at kigge forbi min blog, det siger jeg mange tak for :)

Du har ret i, at denne "hverdagens helt"-type er ved at blive ret kliché iblandt filmmediet, men jeg vil nu ikke sige, at vi har set den så mange gange i videospil. Her er det jo meget typisk, at vi har en helt med det pureste guldhjerte, som vil gøre alt for at redde den skønne prinsesse.

Jeg kan godt følge dig, at denne hyggelige type - som alligevel slår rigtig mange mennesker ihjel - godt kan blive for meget i længden, men ikke desto mindre har jeg endnu ikke set nogen bedre spilfigur end Nathan Drake.

Selvfølgelig tænkte jeg meget på Indiana Jones, da jeg spillede de to Uncharted-spil. Dog vil jeg mene, at det mere er settingen og historien frem for Drakes personlighed, der minder om Indy. Jo, de er to meget éns figurerer, men som du selv siger, er Drake en dejlig ny og moderne udgave. Jeg har skrevet lidt mere om mine indtryk, da jeg spillede Drake's Fortune:

http://www.wikzo.com/2009/12/sa-fik-jeg-omsider-en-ps3-slim.html

Søren:
Jo, det har du naturligvis ret i. Den første Die Hard-film udkom i 1988, mens de to PS3-spil er forholdsvis nye.

Hvordan går det i øvrigt, Søren? Længe siden! :)

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)